Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Змінено порядок обчислення сукупного доходу для призначення соціальних допомог мешканцям

На державному рівні України затверджено зміни до методики обчислення сукупного доходу сім’ї для всіх видів соціальної допомоги, -- повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
Відтепер при визначенні права на отримання державної соціальної допомоги на дітей одиноким матерям та по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку до сукупного доходу сім’ї враховується грошовий еквівалент пільг за спожиті житлово-комунальні послуги.
Тобто, якщо хтось із членів сім’ї має пільги на житлово-комунальні послуги згідно чинного законодавства як громадянин, який постраждав внаслідок Чорнобильської катастрофи, то при призначенні вищезазначених допомог з урахуванням доходів до сукупного доходу сім’ї враховується частина плати за житлово-комунальні послуги, яка погашається з державного або місцевого бюджетів.
Крім цього, в даній методиці передбачено, що винагорода жінкам з почесним званням України «Мати-героїня» до сукупного доходу сім’ї не включається.
Зміни відбулися відповідно до спільного наказу міністерств праці та соціальної політики, економіки, фінансів, у справах сім’ї, молоді та спорту та Державного комітету статистики.
Управління соціального захисту Львівської міської ради повідомляє, що для оформлення всіх видів соціальних допомог, мешканцям слід звертатись в районні відділи управління соціального захисту Львівської міської ради за місцем реєстрації.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ