Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Знайдені в макулатурі бюлетені можуть свідчити про тотальну фальсифікацію виборів у Львові, - Мирослав Хом`як

Голова Львівського обласного осередку політичної партії «Наш край» Мирослав Хом’як висловив занепокоєння з приводу кричущого факту – виявлення пакунку заповнених бюлетенів у пункті прийому макулатури у Львові. Про це він заявив у коментарі Гал-інфо.

«Насправді це кричущий випадок. Ми знали, що факти порушень на цих виборах були, адже ми детально аналізували протоколи, що отримували з кожної дільниці. І ми бачили разючу різницю… Наприклад, якщо на одній дільниці за партію «Наш край» голосувало 200 виборців, то на сусідній могло проголосувати 9. Це означає, що на дільниці відбулася крадіжка голосів, і ці факти тепер випливають на поверхню.

На це потрібно реагувати. Ми вже готуємо звернення до прокуратури і сподіваємося, що прокуратура проведе всебічне, об’єктивне розслідування, що будуть встановлені особи, які викрали ці бюлетені. Ми надіємося, що цій справі буде надано максимум суспільної уваги. Я звертаюся до журналістів та громадських діячів з проханням не дозволити «заговорити» цей випадок, адже він підтверджує, що на місцевих виборах 2015 року були брутальні та цинічні фальсифікації. До того ж, може виявитися , що йдеться не про одиничний факт, а про системні порушення, що спотворили волевиявлення виборців», - зазначив Мирослав Хом’як.

Він додав, що бюлетені мають номери та числяться за певною виборчою дільницею, де є посадові особи – голова дільниці, заступник і секретар, які і повинні понести покарання. Мирослав Хом’як переконаний, що під час слідства всі ці факти можна встановити.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ