Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Знайдено справжній будинок Грушевського

Знайдено справжній будинок Михайла Грушевського — повідомила «Гал-info» прес-служба Громадського форуму Львова. Його активісти з'ясували, де знаходиться справжній будинок, у якому свого часу мешкав Президент УНР Михайло Грушевський і де народилася його донька Катерина – відомий етнолог та історик. Представники форуму заявляють, що насправді Михайло Грушевський мешкав на вулиці Домбровського, нині І. Рутковича, а не площі Маланюка, 6, як це вважали до сьогодні.

«Завдяки публікаціям, що стосувалися долі споруди на площі Маланюка, 6, загострення уваги громадськості на проблемі збереження історичної пам'ятки, вдалося виправити помилку в архівних довідках і з’ясувати, що будинок на площі Маланюка  досі хибно фігурував як помешкання, у якому на початку ХХ століття жив М. Грушевський, адже насправді перший Президент України в цей час мешкав на вул. Домбровського», — повідомляє Громадський форум Львова.
Члени Форуму вважають, що після ретельних досліджень архівістів та істориків, будинку на вулиці Рутковича має бути присвоєно статус історичної пам'ятки.
 Що ж до будинку на площі Маланюка, то ГФЛ не переглядає своєї позиції. Рішення міськвиконкому 2004 року про знесення будинку №6 на площі Маланюка має бути скасоване як незаконне, ухвалене без погодження з Управлінням охорони історичного середовища. Вказана споруда знаходиться в ареалі історичної забудови міста Львова та входить до охоронної зони палацу Потоцьких.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ