Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Знеструмлення Львівщини відкладається, – влада бере все на себе

Учора, 13 січня з ініціативи голови Львівської ОДА Миколи Кметя відбулась нарада з питань розрахунків за спожиту електроенергію під керівництвом першого заступника голови Львівської ОДА Валерія П’ятака та заступника голови Львівської ОДА Тараса Федака. Участь у нараді прийняли керівники комунальних підприємств, держказначейства, управління фінансів, міської влади та представники ВАТ „Львівобленерго”, які прийшли до спільного рішення: ВАТ „Львівобленерго” відтерміновує припинення електропостачання, а Львівська ОДА взяла на себе врегулювання питання відшкодування коштів з держбюджету за пільги та субсидії, – повідомили у відділі корпоративних зв’язків ВАТ “Львівобленерго”.

 

Крім цього, за результатами наради комунальні підприємства знайшли кошти і   розпочали частково погашати свою заборгованість перед ВАТ „Львівобленерго”.

 

Ситуація із розрахунками за спожиту електроенергію споживачами перед ВАТ „Львівобленерго” на початку кожного року є складною, особливо це стосується споживачів, які фінансуються з державного та місцевих бюджетів, а також комунальних підприємств, – заявляють у компанії. Ситуація ускладнилась у зв’язку з тим, що в грудні 2009 року з державного бюджету не надійшли субвенції на надання пільг та субсидій на суму 7,7 млн. грн. ВАТ „Львівобленерго” як соціально відповідальна компанія, враховуючи важливість  послуг з електропостачання у життєдіяльності Львівщини, залучивши кредитні ресурси стовідсотково розрахувалось з державним підприємством „Енергоринок”.

 

Станом на 01 січня 2010 року борг споживачів Львівщини перед ВАТ „Львівобленерго” за спожиту електроенергію становить 57 млн. 854 тис. грн., що на 10 млн. 982 тис. грн. більше, ніж станом на 01 грудня 2009 року.

 

ВАТ „Львівобленерго”, керуючись у своїй діяльності чинним законодавством України, зобов’язане припиняти надання послуг з електропостачання споживачам-боржникам, попередньо надсилаючи їм попередження про припинення електропостачання у разі непоступлення коштів за спожиту електроенергію.  На сьогодні стоїть питання припинення електропостачання за неоплату за спожиту електричну енергію низці комунальних підприємств, в тому числі ЛКП „Львівсвітло”, ЛКП „Львівелектротранс”, ЛКП „Львівводоканал”. Припинення електропостачання комунальних підприємств може призвести до соціальної напруги, адже за цим стоять послуги, які надаються мешканцям Львівщини.

 

Нагадаємо, учора вранці ВАТ «Львівобленерго» повідомило, що сьогодні, 14 січня припинить електропостачання ЛКП „Львівсвітло”, ЛКП „Львівелектротранс”, ЛКП „Львівводоканал” та кільком водоканалам області через заборгованість.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ