Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Золочівський район може об’єднатись з Бродівським, Буським та Перемишлянським

Золочівський район може об’єднати у собі території сучасного Бродівського, Буського, Золочівського (крім території проєктної Глинянської ОТГ) та Перемишлянського районів.
Фото zolochiv.net

Як повідомив zolochiv.net, голова Золочівської районної ради Олег Банах, під час сесії, зачитав відповідь районній раді від Міністерства розвитку громад та територій України та Львівської ОДА, щодо того, яким може бути Золочівський район?

Згідно даної відповіді, Золочівський район може об’єднати у собі території сучасного Бродівського, Буського, Золочівського (крім території проєктної Глинянської ОТГ) та Перемишлянського районів.

Нагадаємо, що реформа децентралізації в Україні — комплекс змін до існуючого станом на початок 2014-го року законодавства, основною метою якого є передача значних повноважень та бюджетів від державних органів органам місцевого самоврядування.

Окрім законодавчих змін з делегування повноважень, реформа також передбачає зменшення впливу районів та їх реорганізацію. Замість кількох десятків районів в кожній області повинно було створено 4-6 повітів, що мали формуватися за критерієм кількості населення і компактності, тобто в кожному повіті може проживати від 150 до 400 тисяч осіб.

Загалом заплановано поділ всієї території України поділятиметься на 120—130 повітів. Нижче повіту буде адміністративна одиниця — громада — об’єднання низки сіл, селищ або міст. Концепція полягає в об’єднанні сіл у крупні громади, щоб передати таким утворенням широку фінансову та управлінську автономію. У кожному селі громади з населенням понад 50 людей обиратимуть старост — представників влади у селі.

Крім цього, в перспективі заплановано запровадження інституту префектів, які будуть здійснювати нагляд за додержанням Конституції та законів України органами місцевого самоврядування на довіреній їм території.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ