Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Золотовалютні резерви наблизилися до 18,5 мільярда доларів

Міжнародні резерви України зросли за квітень на 1,3% і на початок травня становили 18,421 млрд доларів за попередніми даними. Про це повідомила прес-служба регулятора.

Як наголошується, основним джерелом поповнення резервів протягом квітня, як і в попередні місяці, була купівля Нацбанком валюти на міжбанку.

За підсумками квітня НБУ купив на міжбанку 326,7 млн доларів. У тому числі 146 млн доларів – за інтервенціями за найкращим курсом, 80 млн доларів за єдиним курсом, та 100,7 млн доларів - на валютних аукціонах. Чиста купівля валюти Нацбанком становила 302,7 млн доларів.

Також у минулому місяці до резервів надійшло 83,6 млн євро від розміщення Урядом ОВДП, деномінованих в іноземній валюті.

"В цілому, станом на 1 травня обсяг міжнародних резервів покриває 3,3 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду і Національного банку", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, міжнародні резерви України в березні 2018 року скоротилися на 1,2% - до 18,191 мільярда доларів в зв'язку з платежами за зовнішнім боргом.

Як відомо, Міжнародні резерви в 2017 році зросли на 21% і станом на 1 січня становили 18,808 млрд доларів.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ