Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Золотовалютні резерви України зросли до 17 970 млн дол. США

Міжнародні резерви України на 01 липня 2017 року становили 17 970.0 млн дол. США (в еквіваленті) за попередніми даними. Таким чином, за перше півріччя 2017 року вони зросли на 16%. Зокрема, за підсумками червня зростання становило 2%. Про це повідомили в НБУ.

Сприятлива ситуація на зовнішніх ринках дозволила Національному банку  і надалі купувати валюту для поповнення міжнародних резервів, не створюючи при цьому перешкод для зміцнення гривні.

Під час інтервенцій у минулому місяці Національний банк купив 301.6 млн. дол. США (з них 101.0 млн. дол. США - за інтервенціями у формі запиту найкращого курсу). Водночас, обсяг проданої за інтервенціями валюти становив 1,4 млн. дол. США. Жодного аукціону з продажу валюти у червні не проводилось, продаж валюти здійснювався шляхом інтервенцій за єдиним курсом для підтримки функціонування міжбанківського валютного ринку, тимчасово дезорганізованого через нещодавні кібератаки. 

Таким чином, обсяг чистої купівлі валюти Національним банком у минулому місяці становив 300.2 млн дол. США.

В той же час, кошти з резервів використовувалися для здійснення платежів Уряду з обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті у сумі 5,8 млн. дол. США.

Станом на 1 липня обсяг міжнародних резервів України покриває 3,7 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій Уряду і Національного банку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ