Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

«Золотий глобус» отримав фільм «Арґо»

У США відбулося нагородження лауреатів кінопремії «Золотий глобус». Цей захід передує найголовнішій події у світі кіно – врученню «Оскарів», яке відбудеться наступного місяця.

Цього разу «Золотий глобус» отримав фільм «Арґо» – драма, у якій ідеться про порятунок американських дипломатів, захоплених в революційному Ірані в 1970 році.

Бен Аффлек отримав за цю стрічку нагороду як найкращий режисер.

Голлівудські коментатори вважають, що ця перемога збільшує шанси фільму «Арґо» на здобуття 24 лютого «Оскара».

Екранізація однойменного роману Віктора Гюго "Знедолені" (Les Miserables) Тома Хупера перемогла, на думку HFPA, в жанрі мюзиклу.

У номінації "найкраща драматична актриса" приз дістався Джесіці Честейн, яка відіграла співробітницю ЦРУ в драмі Кетрін Бігелоу "Ціль номер один" (Zero Dark Thirty); за найяскравішу комедійну роль відзначена Дженніфер Лоуренс у драмі-комедії "Мій хлопець - псих" (Silver Linings Playbook) Девіда Расселла. Найкращі чоловічі ролі, на думку HFPA, зіграли Деніел Дей-Льюїс (роль 16-го президента США в історичній стрічці Стівена Спілберга "Лінкольн") і Х'ю Джекман в "Знедолених" (Les Miserables) Тома Хупера.

"Золотий глобус" за найкращий зарубіжний фільм вручено творцям стрічки "Любов" (Amour, Німеччина, Франція, Австрія), яка номінована на "Оскар" як найкращий фільм і найкращий іноземний фільм.

Радіо Свобода, УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ