Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зоря спростував чутки, що Філарет не буде претендувати на пост глави об'єднаної церкви

Якщо учасники Собору офіційно пропонуватимуть Патріарху Філарету стати кандидатом на посаду предстоятеля єдиної помісної Церкви, то він на Соборі озвучить свою відповідь на цю пропозицію.

Так у себе в Facebook відреагував речник Української православної церкви Київського  патріархату Євстрастій Зоря на чутки, що Патріарх Філарет зняв свою кандидатуру з собору єдиної Помісної Церкви, передає Прямий.

"За церковним порядком виборчий процес відбувається ВИКЛЮЧНО ПІД ЧАС Собору. Також цей порядок передбачає відсутність самовисування. Тобто ані Патріарх Філарет, ані будь-хто інший з ієрархів не може висувати сам себе. Якщо ж учасники Собору ОФІЦІЙНО під час Собору пропонуватимуть Патріарху Філарету бути кандидатом - він офіційно НА СОБОРІ озвучить власну відповідь на цю пропозицію. Це буде ЙОГО відповідь. А доки не розпочався Собор і не розпочалася процедура виборів - всі поширювані у мережі "заяви" та "сценарії" є виключно "думками на тему". І саме як до "думок на тему", до них треба ставитися. Особливо коли їх поширюють анонімні автори, не уповноважені особи чи засоби кремлівської дезінформації.", - наголосив він.

За його словами ширяться чутки, запускаються "сценарії" - і все для того, щоби хоч на останньому кроці спробувати перехопити ініціативу. "Що не змогли подолати - те очолити", - зазначив він.

"Сценарії та їх автори - різні, часто з ворожих одне до одного таборів. Але мають вони одну спільність - їм "заважає Патріарх Філарет". Усім таким "планувальникам" давно слід зрозуміти - всі змови і плани, спрямовані проти нашого Предстоятеля - приречені на провал. Бо він служить Богу і Церкві, тому Бог і Церква допомагають йому. Патріарх Філарет, як жоден інший ієрарх сучасності, зазнав принижень та ганьби за свою відданість Українській Церкві та Україні. Він не словами, а самим життям доводить, що заради них готовий поступатися будь чим своїм. Але він ніколи не поступався і не поступиться благом і майбутнім Української Церкви", - повідомив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ