Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зовнішня реклама у Львові стає грамотнішою

З початку року працівники КП «Адміністративно-технічне управління» на засобах зовнішньої реклами виявили 3 випадки порушень Закону України «Про мови». За аналогічний період минулого року таких порушень було зафіксовано 22. Цьогоріч порушниками чинного законодавства стали ТзОВ «Наша справа» (вул. Липинського) та ТзОВ «Брок» (вул. Кн. Ольги, вул. Городоцька). КП скерувало цим розповсюджувачам реклами вимоги усунути порушення у десятиденний термін. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
У ст. 35 ЗУ «Про мови» зазначається, що тексти офіційних оголошень, повідомлень, плакатів, афіш реклами виконуються українською мовою. Поряд з текстом, викладеним українською мовою, може бути розміщений його переклад іншою мовою.
Нагадаємо, що за порушення ЗУ «Про рекламу» Управління у справах захисту прав споживачів уповноважене накладати на порушників штрафи у розмірі чотирикратної вартості розповсюдження реклами, а у випадку неможливості встановлення вартості розповсюдження – до 300 неоподаткованих мінімумів (5100 гривень).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ