Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Зростання імпорту овочів з Польщі привело до зниження цін на ринках Львівської області

Зростання  імпорту овочів з Польщі привело до зниження цін на ринках Львівської   області. Про це  „Гал-info" повідомив   фахівець з ринкової   інформації  Проекту аграрного маркетингу Сергій Гавришев.
За  інформацією оптового ринку "Шувар", на початку поточного тижня на ринку різко зросла пропозиція овочів з Польщі. Більш того, це перший тиждень у поточному сезоні, коли на оптовому ринку, за оцінками Проекту аграрного маркетингу (ПАМ), більше польських овочів, ніж овочів українського виробництва.
Оскільки попит на овочі в регіоні  на цей час досить стабільний, збільшення пропозиції , за словами Сергія Гавришева, фахівця з ринкової   інформації   ПАМ, привело до помітного зниження рівня оптових цін на більшість овочевих товарів. Так, картопля, за словами експерта, подешевшала з 2,3 до 2,1 грн/кг, капуста - з 2,45 до 2,4 грн/кг, цибуля - з 1,9 до 1,85 грн/кг, морква - з 2,7 до 2,3 грн/кг, буряк - з 2 до 1,8 грн/кг. Таким чином, найбільш різким було зниження ціни на моркву, картоплю,   буряк, які  цього тижня можна купити одразу на 9-15% дешевше.
Очікується, що вже найближчим часом кількість покупців овочів на ринку "Шувар" збільшиться, оскільки зростання пропозиції   порівняно недорогих польських овочів напевно залучить оптовиків з інших регіонів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ