Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Зростання цін на бензин не впливає на його якість – голова Держспоживстандарту

Контролювати появу на заправках неякісного бензину важко, бо його постачають напівлегальні міні-заводи, які часто добре охороняються. Про це сьогодні під час брифінгу у Львові повідомив голова комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики Олександр Шнипко.
„Проблема якості, і те, що на нашому ринку з’являється неякісний бензин у тому, що важко виявити, звідки він береться, та хто його виробляє, – каже Шнипко. – Якщо взяти первинні базові 6 підприємств, де працюють органи державного нагляду, там забраковується лише 3 відсотки. А далі, в роздрібній торгівлі, кількість браку вже зростає до 12 відсотків”.
За словами Шнипка, наразі в Україні закрили лише 4 підприємства з переробки неякісного пального. Приклад ефективної боротьби є у Сімферополі, де силові структури створили єдину групу, яка поставила постачальникам вимогу продавати якісний бензин. Нещодавно в Криму також закрили підприємство, яке виробляло бензин без жодних погоджувальних документів. На іншому подібному підприємстві, під час спроби здійснити перевірку, представників контролюючих органів зупинила охорона.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ