Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ЗСУ поки не будуть відводити сили зі Станиці – Міноборони

Збройні сили України поки не мають можливості здійснити відведення сил у Станиці Луганській. Про це заявили у прес-службі Міноборони України.

У відомстві нагадали, що 1 жовтня на околиці міста Золоте Луганської області відбулося відведення підрозділу Збройних Сил України на визначені рубежі, за яким спостерігали представники від ОБСЕ та Української сторони Спільного центру координації та контролю за припиненням вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

"На луганському ж напрямку, упродовж минулої доби російсько-окупаційними військами було здійснено 10 обстрілів позицій підрозділів Збройних Сил України. Зокрема, декілька, поблизу КПВВ в Станиці Луганській. Це означає, що провести даний захід на Луганському напрямку Збройні Сили України на теперішній час не мають можливості", - йдеться в повідомленні.

У МОУ також нагадали, що сьогодні близько 11.00 в районі н.п. Петровське Донецької області відбулося відведення сил і засобів українських підрозділів в рамках Мінських домовленостей. В районі відведення знаходяться представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"Відведення сил та засобів відбулося у відповідності до визначеної в ході Мінських домовленостей процедури, зі сповіщенням представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та іншої сторони. Сили АТО відійшли на 1 км на захід і зайняли нові, заздалегідь обладнані позиції. Процес відведення був верифікований представниками СММ ОБСЄ та СЦКК", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, рамкову угоду щодо відведення військ на трьох ділянках лінії розмежування на Донбасі було підписано 21 вересня 2016 року у Мінську за участю Тристоронньої контактної групи. Цей документ передбачає створення трьох зон безпеки у населених пунктах Золоте, Петровське та Станиця Луганська,з метою деескалації в районі лінії зіткнення, і фактично створює умови, в яких не може використовуватися стрілецька зброя.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ