Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Війна з Росією

ЗСУ стоять на першій лінії оборони, а все найкраще дістається "тиловій" Нацгвардії, - офіцер

Проблеми при проведенні мобілізації – це недолік законодавства, яке банально було перекладене з російської на українську, і при цьому геть не взято до уваги специфіку особливого періоду. Відтак, за рік війни парламентарям довелося внести багато поправок та змін. Таку думку в коментарі Гал-інфо висловив один із кадрових офіцерів ЗСУ, який попросив не називати його імені.
 

За його словами, вирішенням проблеми мобілізації могла б стати контрактна армія, але для того, щоб мобілізовані хотіли підписувати контракти повинна бути рівність ЗСУ з Нацгвардією.

«Чому нема проблем з укомплектуванням Нацгвардії та прикордонників? Згідно із рішенням Генштабу вони більше не перебувають на першій лінії оборони. Прикривають першу лінію - Збройні сили України, а це мобілізовані чоловіки. Однак ми бачимо, що матеріальне забезпечення Нацгвардії є значно кращим ніж ЗСУ. Вони отримують усі новинки озброєнь, техніки. Чому не дати це тим, хто стоїть на першій лінії оборони? Якщо влада хоче професійну і якісну армію, то таки порядок треба змінити», - сказав він.

Офіцер також переконаний, що рівними перед мобілізацією повинні бути усі, незалежно від соціального статусу та матеріального забезпечення.

«Якщо людина може заплатити, а простіше кажучи, відкупитись, то потрібно це робити офіційно».

Окрім того, за його словами, ще однією проблемою є те, що в країні «вічні вибори».

«Вибори та політичні перестановки не сприяють якісним змінам. Народ прекрасно розуміє, що йде війна. Ми несемо втрати. Є вбиті, поранені, є полонені. Люди хочуть гарантій від держави. Мобілізований повинен знати, що його життя та здоров’я застраховане, що він отримає преференції та переваги. Для демобілізованих повинні відкриватися усі шляхи – вступ без конкурсу у вищі навчальні заклади, робота, кар’єра, медичне обслуговування, пільги. Ті, хто воював рік і виконав свій громадянський обов’язок, повинні мати переваги», - сказав він.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ