Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЗСУ закуплять мобільний батальйонний табір

Міністерство оборони окрім будівництва стаціонарних табірних містечок у навчальних центрах планує також закупівлю модульних польових таборів з розрахунку на батальйон.

Міністром оборони у минулому місяці був виданий наказ «Про забезпечення Збройних Сил України мобільним польовим табором», який передбачено закупівлю у 2019 році експериментального комплекту батальйонного модульного польового табору. Особовий склад у ньому розміщуватиметься в спеціалізованих контейнерах.

Начальник Головного управління логістики ЗСУ генерал-майор Іван Гаврилюк повідомив, що практично вся технічна документація вже відпрацьована. Для закупівлі цього табору як цілісного майнового комплексу заплановано у на 2019 рік не менше 300 мільйонів гривень. У цю суму входить вартість військової та спеціальної техніки для перевезення контейнерів, обладнання ділянок, добування води та її очищення тощо.

“ Поки що це буде лише один комплект такого табору. Якщо він вдало витримає дослідну експлуатацію, й після того, як ми врахуємо всі проблеми в ході його використання, а також побажання від військовослужбовців, тоді ми зможемо ширше такий табір застосовувати. Ми розраховуємо, що в кожній бригаді має бути підрозділ, який буде експлуатувати та забезпечувати діяльність подібного польового табору. Він є повністю мобільним, тож може бути розміщеним у будь-якому місці.

Ukrainian Military Pages

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ