Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Зустріч-інтервю з істориком Володимиром Вятровичем з нагоди виходу книжки Неісторичні миті
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Зустріч-інтерв’ю з істориком Володимиром В’ятровичем з нагоди виходу книжки «(Не)історичні миті»

Книгарня «Є» та видавництво «Клуб Сімейного Дозвілля» запрошують на зустріч-інтерв’ю з істориком Володимиром В’ятровичем з нагоди виходу книжки «(Не)історичні миті». Захід відбудеться 28 листопада. Початок – о 18.30. Модераторка – Наталка Соколенко

Українська журналістка, радіоведуча та громадська діячка Наталка Соколенко представить публіці відомого історика, голову Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича під несподіваним кутом зору – як автора короткої прози. Йтиметься про 38 нарисів-миттєвостей, вихоплених з останнього століття української історії: потяг, що везе київських студентів під станцію Крути; хлопчик в українському селі, який вмирає від голоду в 1933-му; останні бійці УПА в останній криївці; радянський концтабір, де гине поет, але лишаються жити його вірші; зрештою – Майдан 2014-го й російсько-українська війна.

«“(Не)історичні миті” – це розповіді не про звичні нам із підручників ключові події минулого, які змінювали хід історії, – пояснює автор Володимир В’ятрович. – Миті фокусування дійсності, коли в одній хвилині можна побачити ціле життя людини чи навіть усього покоління. Вони – як маленькі уламки історії, кожен з яких, проте, дозволяє розгледіти її велике полотно. Осколок розбитого дзеркала стає окремим дзеркалом».

Місце: м. Київ, вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»

Час: 28 листопада. Початок – о 18.30

Телефон: (044) 235 88 54

Вхід вільний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ