Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зварич разом з колегами захопив приміщення Міноборони, вартістю понад 100 мільйонів – Гриценко

Голова парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко заявив, що забезпечення українських судів приміщеннями не має відбуватися за рахунок армії чи міліції. Про це Гриценко заявив, спілкуючись з журналістами під час свого візиту до Львова.
«Ми не можемо залишати поза контекстом питання забезпечення суддів приміщеннями, житлом тощо. Це - питання державної політики. Однак, відбираючи приміщення у військових чи СБУ, ми не вирішимо проблему», - підкреслив Гриценко.
Він пригадав, як, обіймаючи посаду міністра оборони, був вимушений відстоювати військове майно саме у Львові. «Славнозвісний суддя Зварич разом з двома колегами-суддями захопив приміщення, що належало Міністерству оборони, вартістю понад 100 мільйонів», - розповів Анатолій Гриценко. Спроба повернути приміщення через суд успіху не мала, адже «судді покривали один одного доти, поки Зварича не спіймали «на гарячому». Потім Верховний суд виніс рішення передати приміщення, яке належало Міністерству оборони, у власність міста Львова. На думку Анатолія Гриценка, це рішення помилкове, бо створює негативний прецедент: «Якщо сьогодні місцева влада, або судді чи хтось інший забирає приміщення, що належать армії, – це значить, що завтра забиратимуть майно у МВС або СБУ. І жоден орган центральної влади нічого не зможе зробити».
Він також повідомив журналістів, що буде відстоювати прийняття свого законопроекту щодо протидії хабарництву, який передбачає довічне ув’язнення для суддів-«колядників».
«Якщо ми хочемо бути чесними до кінця, давайте скажемо, що практично жодна людина сьогодні не може вирішувати питання в суді, поки не заплатить грошей. Мабуть, та кількість грошей, яку приносять «колядникам» люди, є достатньою, щоб привести в порядок всі судові приміщення», - зазначив Анатолій Гриценко під час свого візиту у Львів.
Про це сьогодні «Гал-info» повідомила прес-служба Анатолія Гриценка.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ