Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зварич розповів, як новий суддя КС брав хабарі та відпочивав його коштом

Суддя Ігор Зварич розповідав, що неодноразово передавав гроші нинішньому судді КС, а тоді голові ВАСУ Олександру Пасенюку та оплачував його відпочинок. Про це повідомляють журналісти програми "Знак Оклику", наводячи уривки з написаних від руки протоколів свідчень Зварича, які він дав під час слідства у 2009 році.

"У жовтні-листопаді 2008 року, виконуючи вимогу голови Вищого адміністративного суду України я привіз Пасенюку О.М 140 тисяч доларів США, які передав йому у конверті жовтого кольору в його службовому кабінеті по вулиці Московській, 8 у місті Києві, повідомивши йому, що це гроші по справі гранітного кар'єру, про які я доповідав йому біля м. Мукачеве влітку-восени 2008 року", - йдеться у свідченнях, повідомляє УП.

"Він сказав, що йому все зрозуміло, зібрав зі стола конверт і положив у стіл. Після чого я вийшов з кабінету, а гроші з конвертом залишились у Пасенюка", - розповідав Зварич.

Також Зварич розповів, що неодноразово передавав гроші Пасенюку.

"Перший раз гроші у сумі 25 тисяч доларів США я передав Пасенюку наприкінці зими на початку весни 2006 року після призначення мене суддею Львівського апеляційного суду в приміщенні кабінету Пасенюка в конверті білого кольору, в якому була дві упаковки по 10 тисяч доларів США і одна упаковка 5 тисяч доларів США, який я передав в руки Пасенюку. Він положив конверт у робочий стіл", - йдеться у свідченнях Зварича.

Він також розповів, що оплачував відпочинок Пасенюка.

"Взимку 2006-2007 років , виконуючи вказівки Пасенюка, я зустрічав його та організовував відпочинок у с. Славське Сколівського району Львівської області, де він катався на лижах разом зі своїми друзями та проживав на базі Динамо, а я оплачував всі їхні витрати пов'язані з відпочинком", - розповів Зварич у свідченнях.

"Зимою 2007-2008 року Пасенюк також відпочивав у Славському", - додав суддя, який нині перебуває за ґратами.

При цьому відомо, що під час слідства Зварича возили до кабінету Пасенюка, де той показував, де клав гроші, є фотографії з цих слідчих дій.

За даними журналістів, пізніше усі свідчення Зварича щодо Пасенюка зі справи вилучили. Журналісти припускають, що це зроблено для того, щоб нинішній суддя КС був на гачку.

При цьому журналісти вважають, що Пасенюка пізніше можуть призначити головою КС замість Головіна, який очолить Верховний суд.

У свою чергу сам Пасенюк відкидає звинувачення і вважає, що такі покази Зварич давав "під тиском".

"Зварич нічого не каже про мене. Звідки ви взяли?" – спитав він. У відповідь на те, що є протоколи допитів, Пасенюк відповів: "Ну так що, що є?".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ