Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Звернення депутатів Львівської міської ради до прем’єр-міністра України

Cьогодні, 19 жовтня, депутати Львівської міської ради прийняли звернення до прем’єр-міністра України. Текст звернення подаємо нижче:
„Шановний Вікторе Федоровичу!
Звернутись до Вас нас змусили тривожні тенденції в сфері грального бізнесу в Україні і, зокрема, у Львові. Безконтрольний та хаотичний розвиток цієї галузі стає реальною небезпекою для майбутніх поколінь та не має прецедентів у європейських державах. Лише у Львові нараховується понад 2000 гральних автоматів. Значна їх частина розміщена в загальнодоступних, непристосованих приміщеннях, поблизу шкіл та дитячих установ. Вони працюють з грубими порушеннями ліцензійних умов, санітарних, пожежних норм та правил торгівлі. Правове безсилля влади перед «однорукими бандитами» підриває авторитет держави в царині захисту прав та здоров’я громадянина.
Протягом останніх шести місяців Львівська міська рада та Львівський міськвиконком вчинили ряд масштабних заходів, скерованих на наведення ладу в галузі азартного бізнесу. Було ліквідовано понад 500 незаконно встановлених гральних автоматів. Завдяки проведенню численних інспекцій та перевірок обмежено доступ неповнолітніх до гральних салонів. Проводиться боротьба з незаконною торгівлею алкоголем в цих закладах.
Однак дій самої лише місцевої влади недостатньо для наведення порядку в сфері азартних ігор. На жаль, наші спроби щодо врегулювання діяльності об’єктів грального бізнесу не привели до бажаного результату. На нашому шляху стали неврегульованість законодавства у цій галузі та часткова бездіяльність органів державної влади щодо контролю за дотриманням існуючого законодавства.
Запевняємо Вас, що органи місцевого самоврядування Львова і надалі будуть прикладати чималі зусилля для впорядкування грального бізнесу у Львові. У зв’язку з цим, просимо Вас виступити з законодавчою ініціативою щодо встановлення чітких правових норм в сфері грального бізнесу в Україні та обмеження його діяльності.
Сподіваємося, що спільними зусиллями органів державної влади та місцевого самоврядування нам вдасться захистити українське суспільство та майбутні покоління від шкідливого впливу азартного бізнесу”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ