Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Звернення до Тимошенко і Богатирьової щодо розслідування земельних афер на Львівщині надішлемо після офіційної відповіді прокуратури — Лясковська

Звернення до прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко та секретаря РНБО Раїси Богатирьової щодо розслідування земельних афер на Львівщині наразі не надіслано. Про це у коментарі «Гал-info» повідомила депутат Львівської міської ради Віра Лясковська.
«Наразі звернення ми не писали, а очікуємо кінцевої відповіді із прокуратури. Як відомо, РНБО передала матеріали у Генеральну прокуратуру України, яка своєю чергою передала все у прокуратуру Львівської області. Мені вже відома інформація, що прокуратура давала відповіді на матеріали щодо діяльності судів, адже наша основна претензія – саме до їх діяльності, а не до прокуратури, яка веде дії у цьому напрямку», — сказала вона.
Віра Лясковська також додала: «Вже через тиждень-два буде офіційна інформація від прокуратури, яких дій уже вжито, хоча, на мою думку, жодних особливих дій у розслідуванні земельних афер на Львівщині не вчинено. Можливо, справа трохи затягувалася у зв’язку з процесом формування нового уряду та бюджетів, справді треба було витримати цю паузу, однак тепер надалі ми будемо з’ясовувати ситуацію і звертатися і до Тимошенко, і до Богатирьової, одразу, як тільки ми офіційно отримаємо відповіді з прокуратури щодо діяльності судів», — додала вона.
Нагадаємо, 27 грудня, Президент доручив Генеральному прокурору здійснити перевірки дотримання земельного законодавства. У документі Ющенко звернув увагу на "масові порушення земельного законодавства, відсутність реальної відповідальності посадових осіб за прийняті незаконні рішення, безкарність замовників та організаторів злочинних схем у земельній сфері". Про результати цієї роботи ГПУ має повідомити Президента до 31 березня 2008 р. При цьому Президент посилається на матеріали Комісії з опрацювання та комплексного вирішення питань реалізації державної політики у сфері раціонального використання та охорони земель. Цей орган, зокрема, вивчав додержання земельного законодавства та прав громадян у цій сфері у Криму, Київській, Львівській, Харківській областях та місті Києві.
Водночас, 6 листопада Президент України доручив Секретарю РНБОУ перевірити додержання земельного законодавства та прав громадян у сфері земельних відносин у Львівській області. З цією метою наприкінці листопада Львів відвідали представники РНБО.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ