Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Звернення представників громадянського суспільства щодо захисту інформаційного простору України

Протягом усього новорічного тижня не вщухало суспільне обурення через засилля пропутінських російських співаків на низці провідних українських телеканалів.

Українці й українська влада засудили демонстрацію виступів Й. Кобзона, Валерії, О. Газманова, які неодноразово публічно висловлювались на підтримку злочинних дій супроти України, і яких навіть було визнано персонами нон ґрата у Латвії.

Разом із тим, видається, що значне суспільне обурення нічого не навчило керівництво деяких телеканалів і не сприяло виробленню ними адекватної інформаційної політики, що спиралася б на здоровий глузд, державні інтереси України та запити суспільства.

Так, на деяких каналах триває показ російських серіалів нібито «про війну», а насправді таких, що популяризують «сині кашкети» НКВДистів та радянський режим загалом. Також на багатьох каналах триває показ серіалів про співробітників російських слідчих органів. Українцям наполегливо й безсоромно продовжують накидати «російський світ».

Від популяризації «російського світу» деякі українські телеканали не втрималися навіть на Різдво. До прикладу, телеканал «Інтер», порушуючи паритетність і конфесійну неупередженість, показував Різдвяну службу УПЦ Московського патріархату понад півтори години, а на служби УПЦ Київського патріархату та УГКЦ виділив лише по 10 хвилин. Тимчасом телеканал «Тоніс» у Різдвяний вечір вирішив скласти «Інтерові» конкуренцію й показав у повторі ювілейного вечора А.П. Демиденка кількарічної давнини — рашиста Й. Кобзона, співака, який відверто співпрацює з терористами, зрікся звання народного артиста України та оголошений в Україні персоною нон ґрата.

Млява реакція влади на антиукраїнську інформаційну політику українських телеканалів упродовж року, невиправдане зволікання з реакцією на кричущу ворожу витівку телеканала «Інтер» у новорічну ніч — усе це свідчить про неспроможність чи небажання української влади захищати інформаційний простір країни!

Ми, представники громадянського суспільства України, вимагаємо від чинної влади – Президента, Уряду, Верховної Ради, РНБО, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення – невідкладної розробки та затвердження необхідних нормативних механізмів та вжиття всіх інших потрібних і достатніх заходів для захисту державних інтересів та культурно-інформаційних прав громадян.

Члени Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів Олексій Курінний та Сергій Оснач, а також Юрій Дзямулич, Олексій Кляшторний, Тарас Пісаржевський, Олег Радик, Катерина Чепура, Роман Матис, Оксана Левкова, Громадянський рух «Відсіч» / Бойкот російського кіно, Бойкот російського телерадіопродукту, Економічний бойкот, «И так поймут!», Громадський рух «Не будь байдужим!»


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ