Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Звернення Ради з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова в Україні

Сьогодні, 26 липня, в Адміністрації Президента України відбулося засідання Ради з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова в Україні при Президентові України за участю її співголів А. Таранова (Заступник Глави Адміністрації Президента України) та С. Цеголка (Прес-секретаря Президента України), представників Міністерства інформаційної політики, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції, а також медійних громадських організацій: Телекритика, Національна спілка журналістів України, Інститут масової інформації, Незалежна медіа профспілка України. Повідомила прес-прес-служба Президента.

На засіданні було обговорено стан розслідування вбивства журналіста П.Шеремета.

Рада звертається до представників засобів масової інформації з проханням максимально сприяти правоохоронним органам у розслідуванні цього злочину. Ми просимо журналістську спільноту із розумінням поставитися до необхідності проведення комплексу слідчих дій, зокрема допитів колег загиблого, які проводяться у межах розслідування кримінального провадження.

Медійні організації звертаються до колег із закликом максимально відповідально ставитися до оприлюднення інформації, яка може зашкодити слідству.

Рада наголошує на тому, що розслідування вбивства П. Шеремета має бути проведено максимально оперативно і прозоро, але обов’язково із дотриманням вимог законодавства у частині дотримання прав журналістів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ