Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Звернення журналістів до Президента розгляне міжвідомча робоча група

Представники Адміністрації Президента України прийняли звернення журналістів до Глави держави - у зверненні містяться вимоги розслідувати факти порушення прав журналістів, перешкоджання їх професійній діяльності та злочинів, скоєних проти представників ЗМІ під час виконання службових обов’язків. Про це повідомила прес-служба глаив держави.

Представники журналістських організацій звернулися до Президента України з пропозицією розглянути це звернення на засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

Приймаючи звернення журналістів, керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації Президента Денис Іванеско зазначив: «Президент України Віктор Янукович зацікавлений в утвердженні в Україні свободи слова. Це неможливо без дотримання прав журналістів, і в першу чергу - органами влади; без об’єктивного розслідування порушення прав журналістів і скоєних проти них злочинів у зв’язку з професійною діяльністю».

«Глава держави готовий зробити все необхідне, в межах своїх повноважень, щоб злочини проти журналістів об’єктивно розслідувалися. Віктор Янукович готовий розглядати пропозиції, щоб зробити роботу представників ЗМІ в Україні більш безпечною і комфортною. Одним із майданчиків для вироблення відповідних пропозицій за участю представників влади, правоохоронних органів і журналістської спільноти може стати Міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, роботу якої координує Прес-секретар Президента Дарія Чепак», - сказав Д. Іванеско.

На найближчому засіданні Міжвідомчої робочої групи звернення журналістів до Глави держави передадуть представникам Генеральної прокуратури та МВС з пропозицією розглянути вимоги журналістів і надати відповіді по кожному з наведених випадків. Результати розгляду обговорять на засіданні МРГ.

Станом на 7.11.2011 року до Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів надійшло 109 звернень від представників ЗМІ щодо порушення їхніх прав чи скоєних злочинів. По розслідуванню кожного з них представники правоохоронних органів звітують на засіданні комісії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ