Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Звільнено міліціонерів, які проводили незаконні перевірки підприємців (доповнено)

УМВСУ у Львівській області звільнено міліціонерів, які проводили незаконні перевірки підприємців. Про це „Гал-info” повідомив голова Комітету підприємців Львівщини Ярослав Рущишин.
За його словами, така швидка реакція правоохоронців свідчить про їхне бажання пробити стіну, яка інснувала до цього.
„Ми побачили швидку реакцію як міліції, так і Максимова зокрема. Я думаю, що якби ми взялися за виконання всіх пропозицій, які задекларовані у Меморандумі, підписаному КПЛ і УМВСУ, то, можливо, що таких прецедентів не було б взагалі. Але це вже непоганий сигнал і зараз потрібно нарощувати темпи співпраці з міліцією”, — зазначив він.
Ярослав Рущишин також розповів, що КПЛ отримав листа від міліціонерів, де вони вибачаються за причинені неприємності і обіцяють реагувати на всі звернення підприємців щодо порушення їхніх прав.
  Нагадаємо, що 21 березня Комітет підприємців Львівщини звернувся з відкритим листом до начальника міліції Львівської області, щоб правоохоронці припинили масові, безпідставні перевірки підприємців. Підставою для перевірки суб’єктів підприємницької діяльності працівниками управління державної служби боротьби з економічними злочинами (УДСБЕЗ) є наявність оперативно-розшукової справи,  в той час як зараз працівники міліції проводили перевірки підприємців без жодних належних підстав.
У зверненні КПЛ до Віталія Максимова йшлося про те, що, приходячи на перевірку, співробітники міліції пропонують підприємцям заплатити їм 150-300 доларів США, щоб ті не проводили перевірки.

Лист УМВСУ подаємо повнотекстово:
„Повідомляємо, УМВС України у Львівській області розглянуто лист Комітету підприємців Львівщини та клубу підприємців „Династія” щодо порушень законності в ході перевірки суб'єктів підприємницької діяльності працівниками ДСБЕЗ УМВС.
Встановлено, що оперуповноваженими ВДСБЕЗ Галицького РВ ЛМУ УМВС Шпік Б.І. та Штойко І.В. допущено грубі порушення в ході реєстрації та проведенні перевірок суб'єктів господарської діяльності, які здійснюють торгівлю ювелірними виробами.
За допущені порушення Шпіка Б.І. та Штойко І.В. з займаних посад звільнено із подальшим їх використанням поза межами служби ДСБЕЗ. Приносимо вибачення за низький професіоналізм увільнених працівників.
Одночасно за низький рівень контролю за роботою підлеглих притягнуто до дисциплінарної відповідальності начальника ВДСБЕЗ Галицького РВ ЛМУ УМВС Кравця Р.В. та начальника ВДСБЕЗ ЛМУ Скіру Р.В.
В разі отримання іншої інформації про допущені порушення в ході проведення перевірок суб'єктів підприємницької діяльності працівниками органів внутрішніх справ Львівщини, прошу інформувати УМВС України у Львівській області. З метою швидкого реагування на порушення законодавства працівниками органів внутрішніх справ, підвищення довіри до працівника міліції, зобов'язуємось негайно розглядати звернення Комітету підприємців Львівщини силами працівників апарату УМВС, проводити ретельні перевірки та приймати за ними відповідні рішення.
До працівників, які втручаються у підприємницьку діяльність без наявності законних підстав або в порядку, що не відповідає вимогам чинного законодавства УМВС України у Львівській області вживатиме рішучих заходів.
З повагою начальник УМВС України у Львівській області Максимов В.В”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ