Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Звільнено з посади генерального директора ВАТ "Іскра"

Збори акціонерів прийняли рішення про звільнення всього керівництва, зокрема з посади гедиректора ВАТ «Іскра» звільнено Ярослава Козіброду. Про це “Гал-info” повідомив Віталій Ілик, голова незалежної профспілки ВАТ «Іскра». Під час засідання зборів, майже 180 міноритарних акціонерів провели пікет, цим самим заблокувавши трибуну з вимогою звільнення керівництва. Вимогу пікетувальників було задоволено. Таким чином, Ярослава Козіброду, після звільнення затверджено членом спостережної ради. На посаду нового генерального директора обрано Оксану Ставиногу.

Конфлікт, який виник на ВАТ»Іскра» полягає в тому, що за 10 років акціонери не отримали дивідендів. З’ясувати, чому їх не виплачують, акціонерам не вдалося. Загалом кількість акцій, які мають акціонери - колишні та теперішні працівники „Іскри”, не перевищує 5%.
Нагадаємо, що після останніх акціонерних зборів, що відбулись 14 березня, було  вирішено організувати товариство та обрати керівництво для того, щоб воно виробило стратегію подальших дій. До складу керівництва увійшло п’ятеро осіб: Степан Кульчицький-Цмайло, Методій Волошин, Іван Іванишин, Степан Савка та Ярослав Ром’як. Ще 15 березня були скеровані листи до Львівської ОДА  та до Львівської міської ради щодо вирішення суперечки. Крім того, на зборах ухвалили рішення вислати листи Президентові України Вікторові Ющенку, прем’єр-міністру України Юрію Єханурову, голові Верховної Ради України Володимиру Литвину та голові Фонду держмайна Валентині Семенюк з проханням внести зміни до Закону України про акціонерні товариства з метою захисту прав акціонерів, якщо кількість їхніх акцій не перевищує 50% та зобов’язати власників контрольного пакету акцій виплачувати дивіденди. В подальшому, планують піднімати це питання на рівні законодавства України.
ВАТ „Іскра” – єдина в Україні потужна світлотехнічна компанія; товарний асортимент налічує понад 280 видів ламп розжарення спеціального та загального призначення, кварцово-галогенні, лампи-фари, мініатюрні та автомобільні, компактні люмінесцентні, натрієві та ртутні лампи. Лампи від „Іскри” світять не лише в Україні, а й 25 країнах світу під 20 торговими марками. Експортний потенціал становить 50%  виготовленої продукції.

На жаль, на самому підприємстві відмовились прокоментувати підсумки зборів акціонерів, зазначивши, що зможуть це зробити не раніше понеділка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ