Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Звіти наживо: що львів’яни запитали в міського голови?

23 березня у всіх філіях Суспільного відбувся перший ефір #Звітів_наживо. Це програма, де посадовці звітують перед громадянами у прямому ефірі в форматі інтерактивного інтерв’ю. Гостем львівської студії Суспільного у п’ятницю, 23 березня, став міський голова Андрій Садовий.

Програму готувала команда суспільно-політичного напрямку Суспільного. Згідно з концепцією проекту, представник влади на початку програми має кілька хвилин на представлення. Опісля – гостю задають запитання ведучий, експерти, журналісти у студії та глядачі.

Перший блок програми #Звіти_наживо присвятили проблемі сміття в місті. Меру нагадали, як розгорталася сміттєва криза минулоріч, та запитали, яка зараз ситуація з вивезенням відходів. А також попросили пояснити, чому зросли тарифи на вивезення сміття для мешканців.

Також під час прямого ефіру на ТРК Львів обговорили проведення ремонту доріг у Львові. Міський голова поінформував, що до кінця 2018 року ремонт вул. Личаківської та вул. Замарстинівська буде завершений.

Глядачі ТРК Львів та слухачі Львівського радіо долучалися до розмови з мером. Окрім телефонних дзвінків у прямий ефір, можна було сформулювати запитання у соцмережах з хештегом #Запитай_Садового.

Глядачі та журналісти запитували мера про монетизацію пільгових перевезень. На що Андрій Садовий відповів, що жодних коштів для монетизації пільговикам Львів від держави не отримував. Також мер навів статистичні дані про кількість електротранспорту у Львові в 1989 році та в 2017-му та анонсував поповлення у парку трамваїв та тролейбусів. «Ми хочемо вийти на максимальну участь міста в контролі над транспортом», - поінформував міський голова. 

Міський голова у ефірі #Звітів_наживо розповів, що зараз пріоритетними галузями економіки Львова для залучення інвестицій є ІТ-галузь, машинобудування, харчова промисловість, індустрія туризму та легка промиловість.

На запитання про майбутнє будівлі на Князя Романа, 6, де зараз перебуває Львівське радіо, Андрій Садовий пояснив: «Наразі йдеться лише про створення там інтерактивного музею».

Нагадаємо,  #Звіти_наживо — це всеукраїнський проект команди UA: СУСПІЛЬНЕ МОВЛЕННЯ та громадського руху ЧЕСНО.  У кожній області влада звітує у прямому ефірі регіональних телеканалів НСТУ. Формат програми – 52-хвилинне інтерактивне інтерв’ю. Теми програми змінюватимуться щомісяця, проте будуть однакові для всіх регіонів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ