Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Волинь

Зв’язкова УПА Ольга Ільків процитувала офіцерам СБУ Декалог українських націоналістів

Україна, що воює, – це ми усі. Ті, які живі, і ті, які вже померли. Ми усі разом є воюючою Україною. Сьогодні, 12 жовтня, у Головному управління СБУ у Львівській області начальник управління Олександр Ткаченко передав зв'язковій командира УПА Романа Шухевича - Ользі Ільків копію її архівно-кримінальної справи. Під час свого виступу Ольга Ільків процитувала працівникам СБУ Декалог ОУН, передає кореспондент Гал-інфо.
Фото - прес-служба Головного управління СБУ у Львівській області.

«Я могла і хотіла собі відібрати життя, але Бог не хотів цього. Бог не дозволив мені цього зробити. Інакше я б сьогодні не була тут. Катюзі, який катував мене найбільше, Лавренкові, я мушу сказати – я його перемогла. Він мене катував, він мене бив і казав «Я тебе мозги вправлю». Він давав мені психотропні речовини. Може тому я й осліпла», - розповіла Ольга Ільків.

Вона додала: «Нас обкрадали завжди, і ми мусили терпіти. Така наша доля, бо ми маємо багату землю, але оточену ворогами. Дякуймо Богу, що він нас не покинув і не покидає».

Вона звернулася до присутніх у залі працівників СБУ, серед яких були і ті, що беруть безпосередню участь у війні на Донбасі.

«Молодим офіцерам, яких чекає боротьба, а може й смерть, я скажу таке: «Я - Дух одвічної стихії, що зберіг Тебе від татарської навали й поставив на грані двох світів творити нове життя. Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї».

Хай Бог помагає вам не гинути, а здобувати. Де б я не була, чи тут, чи на тому світі, я завжди молитимусь за вас, щоб Господь вас не залишив. Бо воююча Україна – це ті, що загинули, і ті, що тримаються, і я поміж ними. Дякую Богові, що дав мені це щастя дожити до цього часу. У мене була ненаситна жадоба знань, але мої університети завжди зі мною. Все те, що я робила, – це і є мої університети. Я хотіла багато, але багато дістала тільки страждань. Я все це витримала і тримаюся далі. Кожна українка дуже терпляча. Нехай знає світ, що ми не покорилися і не покоримося ніколи!», - сказала Ольга Ільків.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, сьогодні, 12 жовтня, в приміщенні Головного управління Служби безпеки України у Львівській області відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня захисника України та 75-ліття створення УПА. Керівник СБУ Львівщини передав копії кримінальних справ у паперовому та електронному форматі на зв'язкову провідника УПА Романа Шухевича - Ольгу Ільків (псевдо "Роксоляна") та на зв'язкову УПА Анастасію Закиданську (дівоче прізвище Петричкович).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ