Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Звинувачення, що місто нічого не робить для вирішення проблем Грибовицького сміттєзвалища, є голослівними – Богдан Коваль

Заяви ЛОР, ЛОДА та бізнесменів про те, що місто нічого не робить для вирішення проблем Грибовицького сміттєзвалища і що краще буде, якщо місто віддасть вирішення проблеми області, є голослівними. Про це в коментарі «Гал-info» заявив начальник Управління капітального будівництва ЛМР Богдан Коваль.
«Бізнес робиться на проблемах, так само, як і політики роблять на них піар, але ні перші, ні другі їх не вирішують. Тому я не хочу коментувати їхні заяви про те, що вирішення проблеми сміттєзвалища треба віддати області. З бюджету розвитку міста, який становить 180 млн грн, на рекультивацію сміттєзвалища виділено 17 млн грн, з яких частина йде і на вирішення соціальних проблем мешканців сіл, прилеглих до сміттєзвалища. А це 10% від загальної суми бюджету розвитку, тому всі заяви про те, що місто нічого не робить для вирішення проблеми сміттєзвалища, є голослівними», – зазначив Коваль.
За словами Коваля, у квітні 2007 року УКБ оголосило тендер на визначення проекту організації рекультивації сміттєзвалища, на який було три гіпотетичних претенденти, серед яких «Аграрна академія», Лісотехнічний університет та «Львівська політехніка», але в них не було проекту комплексної рекультивації сміттєзвалища і жодна фірма або організація заявок на цей тендер не подали. Після цього в ЛМР змінили тактику і оголосили конкурс на фірму-підрядника, яка вивозитиме та перероблятиме сміття і вирішуватиме проблему сміттєзвалища, але через протест прокурора конкурс не відбувся. Вихід із ситуації Коваль наразі бачить в поступовому вирішенні проблеми ЛМР своїми силами.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ