Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

З'явився спільний наказ Мінтрансу та МВС про заборону нерегулярних пасажирських перевезень з 22.00 до 6.00

Начальник міліції громадської безпеки МВС України Віктор Ратушняк під час брифінгу в МВС України сьогодні, 24 листопада, спростував інформацію про перешкоджання працівниками міліції рухові автобусів до столиці для участі громадян у акціях протесту. Весь справний транспорт безперешкодно виїхав, автобуси ж, які були технічно не готовими до перевезення людей, відповідно не були допущені до цього, чим можливо було збережено життя багатьом людям. Адже саме за участю транспортних засобів, які здійснюють нерегулярні пасажирські перевезення, найчастіше трапляються аварії. Лише в неділю та понеділок такі дорожньо-транспортні пригоди сталися в АР Крим та Тернопільській області, в яких постраждали пасажири автобусів. Про це повідомила прес-служба МВС.

"Ми поза політикою. Ні у якому разі ми не регулюємо, хто приїжджає і куди приїжджає. У нас свобода пересування і ми цього дотримуємося. Єдине що ми робимо - забезпечуємо громадський порядок", - наголосив Віктор Ратушняк.

Т.в.о. начальника Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Павловський наголосив, що працівники ДАІ несуть відповідальність за те, щоб технічно несправні автобуси не перевозили людей. Тож, відповідно, було проведено перевірки транспортних засобів, які повинні були везти громадян до Києва. Однак практично всі бажаючі змогли виїхати після того, як несправні машини замінили на справні. Також керівник ДАІ повідомив, що з 15 листопада 2010 року набув чинності спільний наказ Мінтрансу та МВС про заборону нерегулярних пасажирських перевезень в нічний час – з 22-ї години до 6-ї години ранку.

"Єдине побажання до організаторів акцій – не економте коштів, замовляйте для перевезення людей технічно справні автобуси", - наголосив Анатолій Павловський.

Також керівник ДАІ звернувся до представників ЗМІ повідомляти про всі ймовірні порушення, пов‘язані з роботою ДАІ, за тел. (044) 272-49-59.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ