Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для Фонду волонтерів України нема чужих дітей

1/2
6 березня став найщасливішим днем для 50 дітей-сиріт - вихованців дитячого будинку в селищі Дениші Житомирської області. Саме для них Фонд волонтерів України організував справжнє свято. Малюки отримали в подарунок одяг, солодощі, матеріальну допомогу та найголовніше - масу позитивних емоцій. Про це повідомили організатори.


На знак подяки діти організували для своїх благодійників святкову програму, читали вірші про маму, Українуі і дружбу. Після цього навчили дорослих танцювати, водити хороводи. Ну а, на завершення зустрічі всі разом заспівали пісню «Від посмішки стане всім світліше» ...

До Дня захисту дітей, який святкується в кінці травня, українські волонтери пообіцяли співробітникам дитячого будинку організувати суботник. Спеціально для цієї акції представники Фонду закуплять різнокольорові фарби, інструменти та різні матеріали.


Малюкам настільки сподобалася акція, що ще довго не хотіли відпускати своїх покровителів. А один із вихованців Артем ніяк не міг розлучитися з однією з улюблених «мам» - киянкою Кариною Мартиненко. Коли дитині було три роки, на його очах батько вбив маму. Після цієї трагедії хлопчик цілий рік ні з ким не розмовляв ... Але тепла атмосфера свята, організованого волонтерами, настільки вплинула на дитину, що він заговорив. А із залу, де проходив захід, Артем пішов самим останнім, взявши від «мами» обіцянку, приїжджати до дитбудинку частіше. Ця обіцянка жінка дала хлопчику крізь сльози ...


«У кожного з нас є те, що ми можемо подарувати ближнього. Це любов, милосердя і добро. Кожен з нас може взяти посильну участь у долі знедоленого, або тяжкохворого. Кожен з нас може бути волонтером. Ми повинні допомагати, адже нездатність приймати страждання іншої людини, як свої власні - це наша головна проблема», - впевнений президент волонтерів України Тимофій Нагорний.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ