Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Факельний похід у Львові - "Бандера прийде, порядок наведе!"

Учора, 1 січня, у Львові з нагоди 103-річчя від дня народження Степана Бандери відбувся факельний похід. У ньому взяло участь до 200 молодих людей віком 16-29 років, яких супроводжувала міліція. Юнаки і юнки несли у руках факели: палиці, на які був настромлені рулони туалетного паперу, просякнутого якоюсь горючою рідиною, вочевидь, соляркою.

Колона, яка розтягнулась на 100-150 метрів,  із факелами та синьо-жовтими і червоно-чорними прапорами нічним Львовом промарширувала від пам'ятника Данилові Галицькому до пам'ятника Степанові Бандері. Попереду йшла дівчина із портретом Степана Бандери, одразу за нею хлопці у масках несли транспарант "За Львів Бандерівський".

Факельна колона щораз вигукувала гасла: "Слава Україні! - Героям слава!", "Бандера прийде - порядок наведе".

Люди на тротуарах, випадкові свідки, сприймали вогняний марш хто як. Одні були нажахані і впівголоса промовляли "Дожилися!", інші енергійно відгукувались на підсилені мегафоном речівки факелоносців.

Конструкція факелів було якась недосколана: то тут то там колона по собі залишала вогняні плями - злетілі із держаків, обійняті яскравим полум'ям рулончики туалетного паперу, що догоряли просто під ногами пішоходів. Дехто ледве стримувався, щоб не зафутболити вогняну кулю під якусь із дорогих автівок, що стояли поряд. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ