Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Громадськість звинувачує львівську податкову в самогубстві жінки-підприємця. Ті кажуть, що претензій до неї не мали

Сьогодні, 30 травня,через самогубство жінки-підприємниці під стінами Головного управління Міндоходів у Львівській області зібралося понад півсотні активістів.

На пікет прийшли представники громадських організацій «Дорожній контроль Львів», «Варта-700», «Вектор європейського розвитку», громадське формування «Рабів до раю не пускають» та афганці.

Активісти переконані, що на жінку, яка 29 травня викинулася з вікна податкової, чинився тиск з боку податківців, які тепер хочуть уникнути відповідальності та намагаються приховати всі ці факти. Відтак, пікетники прийшли до податкової вимагати відсторонення від роботи на час слідства інспекторів, які можуть бути причетні до цієї трагедії.

Додамо, що вчора ГУ Міндоходів у Львівській області розповсюдило інформацію про те, що «загибла – фізична особа – підприємець, яка перебувала на 2 групі спрощеної системи оподаткування, – домовилась про зустріч з інспектором ДПІ у Залізничному районі м. Львова ГУ Міндоходів у Львівській області, де вона перебувала на обліку. Втім, зустріч не відбулась. Жодних штрафів Н. нараховано не було».

«Вчора сталася така біда, що жінка-підприємець, яка є матір’ю трьох дітей, викинулася з 10 поверху податкової. Самі податківці запевняють, що це жодним чином не пов’язано з її підприємницькою діяльністю. Але в нас є зовсім інша інформація: її понад два місяці, по суті, тероризували через певні порушення, мали накласти штрафні санкції на близько півмільйона гривень», – розповів представник «Дорожнього контролю Львів»Сергій Круглов.

Власне, коли активісти зібралися перед адмінбудівлею, усіх їх запросили всередину на розмову зі заступником начальника Головного управління Міндоходів у Львівській області Денисом Шмигалем.

Насамперед він поінформував те, що ця справа перебуває на контролі першого заступника Міністра доходів і зборів України Ігоря Білоуса. Водночас голова Львівської ОДА попросила генерального прокурора і главу МВС також взяти цю справу на особистий контроль. Наразі вже відкрите кримінальне провадження за статтею120 (доведення до самогубства).

Також Денис Шмигаль запевнив, що у податківців ніяких претензій до жінки-підприємниці бути не могло, тому що вона сумлінний платник.

«Цього року підприємниця не подала декларації про дохід, через це 28 квітня їй надійшов лист з пропозицією з’явитися 5 травня до інспекції. Вже 8 травня вона самостійно подала декларацію про дохід на суму 464 тис. грн. Була домовленість, що 29 травня вона прийде в інспекцію і обґрунтує, чому в документі вказала 464 тис. грн, а не 530 тис. грн, адже саме такий дохід вона отримала на рахунок від двох підприємств за 7 місяців минулого року», – розповів заступник начальника Головного управління Міндоходів у Львівській області.

«Вчора о 12.55 жінка отримала перепустку, але в кабінет до інспектора не заходила. За словами наших співробітників, протягом години ця жінка простояла біля вікна 10 поверху, а в 13.05 працівники почули шум на вулиці, визирнули через вікно і побачили її тіло», – каже Денис Шмигаль.

Втім, активісти продовжували наполягати на тому, що жінку шантажували працівники Головного управління Міндоходів у Львівській області, чим і довели до самогубства.

«Події могли розвиватися таким чином: до неї зателефонували з податкової, без повістки запросили в кабінет, сказали, що є деякі запитання, порушення, якимись чином шантажували, погрожували чи вимагали в неї якісь гроші, після чого створили такі умови, що довели до самогубства?», – допитувався у Дениса Шмигаля активіст «Дорожнього контролю Львів» Сергій Круглов.

Відтак, представники громадських організацій продовжували наполягати на відстороненні на час слідства інспекторів, які можуть бути винними в смерті  жінки-підприємниці. Своєю чергою Денис Шмигаль пообіцяв, що розбереться з цим питанням і прозвітує про відсторонення працівників 2 червня.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ