Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Гроза у Львові: поламані дерева, затоплені вулиці, обірвані дроти, побиті автомобілі і поламані паркани

Сьогодні, 3 серпня, Львовом пронеслася короткочасна гроза, яка завдала чималих збитків. Гриміло і блискало не більше як годину. Однак злива була така сильна, що львівські вулиці вмить перетворились на ріки каламутної води. Через те, що міська влада ніяк не спроможеться почистити дощову каналізацію, люди були змушені переходити вулиці по коліна у воді. У низинах, на перехрестях утворилися цілі озера, вулиця Городоцька - на відтинку, що ничже від вулиці Шевченка - нагадувала гірський потік. Перехожі притулились до будинків. Відчайдухи хто обережно, а хто стрімкими кроками форсували потоки бруду. Маршрутки курсували наче амфібії. Щоб потрапити у салон, спершу потрібно було пірнути з тротуару у воду, а потім – добре відштовхнутись опорною ногою, аби застрибнути всередину авто. У нерішучих шансів не було.

Інші вулиці гроза заблокувала поваленими деревами та  поламаним гіллям. На вулиці Чупринки , 5 під розлогим стовбуром просіло ВМW. Власник має намір поперевах відремонтувати машину, а потім зажадати через суд від ЖЕКу компенсації. І це справедливо. Адже буревій виконав роботу комунальників: обламав старе гілляччя і викорчував старі дерева.

 

На вулиці Коперніка дерево влучило у маленький «Хундай». Власник чекав на інспектора МНС,  який нге квапився прибути на місце пригоди, бо сьогодні у нього багато роботи. Тим часом рядові працівники МНС розчищали від гіляк трамвайну колію. Позираючи на дроти над головою: там «заплуталась велика гіляка. Через це рух травмаїв припинено.

 

Біля церкви св. Юра  обірвані електичні дроти. Звідкись взялась двірничка, яка почала з-поміж дротів вимітати листя... Її закликають покинути небезпечну роботу, але жінці байдуже. Через дорогу великий шматок бляхи, який зірвало з одного із корпусів "Львівської політехніки".   

 

На вулиці Крушельницької біля університету ім. І.Франка вишикувалась черга тролейбусів. Тут чекали на будь-кого, аби звільнив вулицю і тролейбусні дроти від поваленого дерева. Парк імені І.Франка, що поруч за парканом, наче після бомбардування.

 Тим часом усі кинулись розчищати проспект Свободи. Рух транспорту на відтинку від пам’ятника Т.Шевченкові до Оперного перекрили. Гілляччя стягували у сквер,  вантажили на ГАЗон. Проспектом ганяв трактор із причіпом.

 

А біля осоружної будівлі Укрсоцбанку завалився паркан. Причавило «Део». За парканом нарешті можна було побачити розкішні руїни фундаменту колишньої кам’яниці...      

 

Згодом надійшло повідомлення, що внаслідок стихії травмовано 4 людей, з них 3 госпоталізовано. Також пошкоджено приблизно 20 авто. На 17.40 міський голова Львова Андрій Садовий скликав термінову прес-конференцію.     

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ