Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Інженерні війська займаються пошуком та знешкодженням боєприпасів біля населених пунктів, доріг, фермерських угідь в зоні АТО

Військовослужбовці інженерних військ Збройних Сил України активно займаються пошуком та знешкодженням боєприпасів біля населених пунктів, доріг, фермерських угідь та у лісосмугах. Повідомила прес-служба МО України.

Тільки протягом березня цього року захисники Маріуполя ліквідували понад 40 снарядів калібром від 82 до 300 міліметрів та перевірили спеціальними засобами понад 150 кілометрів автошляхів.

– Після сильних весняних дощів земля оголила міни, снаряди та інші боєприпаси. Багато таких знахідок виявляють мешканці регіону просто біля своїх помешкань і звертаються по допомогу до військових. Також із початком польових робіт фермери все частіше просять нас перевірити деякі території на предмет наявності небезпеки, – пояснив командир зведеного підрозділу інженерних військ.

Військовослужбовці інженерних військ Збройних Сил України просять усіх мешканців Приазов’я не займатися самим знешкодженням боєприпасів, знайдених у полях. Необхідно негайно повідомити військовому командуванню про небезпечні знахідки і не підходити близько до підозрілих предметів. 
Також не варто брати до рук різного роду цінні речі чи пакети, знайдені на дорозі, оскільки там може бути вибухівка, і таких випадків чимало. Ворог вдається до будь-яких заборонених правил ведення бойових дій.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ