Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Карпати» дозволили «Арсеналу» виконати у Львові надзавдання – 3:3

За кілька днів до суботнього, 13 березня, домашнього поєдинку львівських «Карпат» проти київського «Арсеналу», на офіційному сайті» зелено-білих» тренер «канонірів» В. Грозний сказав, що: «Команда, яка виграє в «Металіста», заслуговує на повагу. Взяти очки у Львові – це надзавдання!». «Карпати» дозволили «Арсеналу» це надзавдання виконати – 3:3.

 

Попри сніжну  погоду  до початку матчу поле стадіону «Україна» мало чудовий вигляд і команди розпочали гру в однаковому темпі, коли було обмаль гольових моментів.  Перший «тривожний дзвінок» пролунав біля воріт Тлумака на вісімнадцятій хвилині, коли в штрафному майданчику забули Шацьких і той спокійно пробив головою, але воротар-капітан «Карпат» справився з цим ударом.

 

Та вже за дві хвилини Тлумак був безсилий проти удару в «дев’ятку Шахова. І гості повели в рахунку 0-1.

 

Після цієї прикрості настала ще одна – над стадіоном зібралися хмари і в повітрі закружляли перші лапаті сніжинки. За якісь хвилин десять гості могли й подвоїти перевагу.

 

Лише після цього «Карпати» «прокинулися» й показали відданим глядачам, яких попри сирість і сніг зібралося до двох тисяч, хто господар майданчика. «Карпати» перехопили м’яч в центрі поля, розіграли швидку комбінацію й таки замкнули передачу, але за мить до того боковий суддя рішуче підняв прапорець. Суддя не зарахував взяття воріт з положення поза грою.  

 

Таке рішення арбітра вболівальники, котрі сиділи в секторі навпроти воріт, зустріли лайкою, а в операторів, суддів, фотокорів та стюардів полетіли сніжки. З фансектора на поле хтось кинув димову шашку й гру довелося зупинити на кілька хвилин, аби дим розвіявся. Вже у перерві оператори , котрі працювали на матчі, підтвердили, що геть усі відео повтори вказали на помилку суддівської бригади –Кожанов перебував на одній лінії із захисником.

 

На 41-й хвилині господарі таки відігралися. Роше Батіста вийшов віч-на-віч з Ревою й переграв його – 1:1. Цьому, здається, найбільше втішилася «небесна канцелярія» – почався настільки рясний снігопад, що за кілька хвилин поле стало білим, а суддівська бригада на перерву вже йшла з помаранчевими м’ячами.

 

У перерві розмітку на полі зробили червоною. Другу половину зустрічі більш вдало розпочали «Карпати». На чотирнадцятій хвилині після розіграшу кутового в засніженій штрафній серед «кучі малої» із захисників та нападників найбільш спритним виявився Федецький, який проштовхнув м’яча у сітку і господарі повели 2-1.

 

З давалось би, вже нічого не завадить «Карпатам довести матч до чергової перемоги, але іншої думки був «Арсенал». Каноніри швидше пристосувалися до засніженого поля, робили менше невимушених помилок, і, зрештою, не тільки зрівняли рахунок, але й після не надто зрозумілого за що призначеного штрафного – вийшли вперед 2:3. Гол забив Шацьких. Після цього «Арсенал» почав відверто грати на відбій і затягувати час, за що й поплатилися. Вже в доданий арбітром час Ткачук, який вийшов на заміну, після подачі кутового й помилки захисників, сильним ударом зрівняв рахунок 3:3. Що ж, такі нічиї прийнято називати – бойовими!

 

Олександр Соловій для Гал-інфо. Фото Михайла Дашковича.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ