Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Кміть відкрив європейський стадіон у Моршині

12 вересня у місті Моршині (Львівська область) відбулося відкриття нового стадіону, який реконструйований з метою проведення ігор дитячо-юнацької футбольної ліги. Стадіон відповідає усім європейським стандартам та може стати в майбутньому тренувальною базою для футбольних команд під час проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Україні. Про це повідомила прес-служба ФК "Скала".

Стадіон розрахований на 1000 критих місць для глядачів. Параметри стадіонного поля відповідають європейським стандартам (105 на 68 метрів); стадіон обладнаний сучасним газоном, системою дренажу та поливу.

Основне призначення стадіону - це проведення тренувань та ігор молодими футболістами віком від 13 до 17 років. При цьому інфраструктура стадіону дозволяє йому стати тренувальною базою для футбольних команд під час Євро-2012.

Загальний обсяг інвестицій, вкладених в реконструкцію міського моршинського стадіону, становить 3 млн гривень. Інвестором виступив ФК «Скала».

Співвласник ФК «Скала» Микола Кміть відзначив: «Відкриття нового стадіону дає новий поштовх для розвитку юнацького футболу в регіоні, а відповідно - це значний вклад у футбольне майбутнє усієї держави. Особливо почесно, що, окрім своєї ключової функції - виховання молодого покоління українських футболістів, - стадіон також може стати тренувальним майданчиком для відомих метрів футболу під час проведення чемпіонату Євро-2012».

В урочистій церемонії відкриття стадіону взяли участь голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник, перший заступник голови Львівської ОДА Мирон Янків, мер міста Моршин Руслан Ільницький, власники ФК «Скала» Всеволод Білас та Микола Кміть, головний тренер ФК «Скала» Іван Бубіс, головний тренер Дитячо-юнацької академії футболу Володимир Рева та інші.

ФК «Скала» - футбольний клуб міста Моршина Львівської області. З 2009 року виступає в групі А другої ліги України з футболу. Заснований 2004 року на базі Дитячо-юнацької академії футболу Моршина за ініціативою генерального директора ТМ «Моршинська» Миколи Кмітя. Раніше офіційні матчі команда проводила в Стрию на стадіоні «Сокіл», який вміщує сім тисяч глядачів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ