Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Крокуючи центральними вулицями Рівного, націоналісти вітали всіх українців та славили Бандеру

1 січня в Рівному понад півтисячною колоною активісти та прихильники Всеукраїнського об'єднання "Свобода" пройшли містом задля того, аби вшанувати пам'ять про Провідника Організації Українських Націоналістів Степана Бандери в день 104-ї річниці від його уродин. Крокуючи центральними вулицями Рівного, націоналісти вітали всіх українців зі знаменною датою та виголошували гасла на славу Бандері. Повідомила прес-служба Рівненської обласної організації ВО "Свобода"

Марш розпочався біля пам'ятника Симона Петлюри. Попереду колони активісти несли банер із зображенням Степана Бандери. Обабіч великого плакату крокували вояки УПА. Учасники акції римали смолоскипи та стяги: червоно-чорні, жовто-блакитні та свободівські. Дорогою до колони приєднувалися рівняни та гості міста. Смолоскипний хід завершився біля меморіальної дошки Степанові Бандері.

Народний депутат України, голова Рівненської обласної організації ВО "Свобода" Олег Осуховський, виступаючи перед присутніми, наголосив: "Сьогодні ми відзначаємо День народження Провідника української нації Степана Бандери. Він присвятив усе своє життя боротьбі за незалежність України. Ми пам'ятаємо тих, хто відав своє життя за волю України. Нині не прості часи для українців, зокрема й 2012 рік був складним, але переможним для українських націоналістів. Ми змогли вперше в історії українського парламентаризму сформувати націоналістичну фракцію у Верховній Раді України. Сьогодні фракція ВО "Свобода" є тим добрим зерном, що впало між терни і вже почало давати свої добрі плоди. Залізо гартується у вогні, а дух — у боротьбі. Тож ми будемо йти шляхом наших провідників: Степана Бадери, Романа Шухевича, Євгена Коновальця та усіх українців, що віддавали життя за волю України. Ми дякуємо їм за те, що зараз можемо ходити по нашій українській землі. Я бажаю усім сильного, нескореного повстанського духу. Ми разом побудуємо сильну Українську Державу, про яку мріяли наші Герої".

На завершення заходу Олег Осуховський та вояк УПА Василь Кирилюк поклали вінок до пам'ятної дошки Степанові Бандері.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ