Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські еменесники витягнули з-під криги трьох рибалок

У неділю, 21 березня особовим складом пожежно-рятувальних підрозділів МНС України у Яворівському та Пустомитівському районах врятовано з-під криги трьох рибалок, – повідомили в прес-службі ГУ МНС України в Львівській області.

 

О 16.43 надійшло повідомлення про те, що на «Яворівському озері» с. Тернавиця Яворівського району, на відстані близько 50 м від берега, провалився під лід рибалка Микола К., 1977 року народження, житель с. Сокільники Пустомитівського району. В результаті злагоджених дій пожежно-рятувального підрозділу Яворівського РВ ГУ МНС в Львівській області, за допомогою човна і рятувальної мотузки, рибалку витягнуто на берег та передано працівникам швидкої допомоги.

 

О16.50 надійшло повідомлення про те, що на місцевому озері в с. Гамаліївка Пустомитівського району за 100 м від берега провалився під лід рибалка Іван Б., 1952 року народження, житель м. Львова, а другий рибалка Юрій М., 1956 року народження, житель м. Львова, стоїть на льоду та не може самостійно покинути водоймище, через крихкий лід. Під час проведення рятувальної операції, другий рибалка теж провалився під лід. В результаті злагоджених дій пожежно-рятувального підрозділу Частини спеціальної рятувальної техніки м. Львова та мобільної оперативної групи ГУ МНС України в Львівській області, за допомогою човна і рятувальних мотузок, рибалок витягнуто на берег та передано працівникам швидкої допомоги.

 

Проте, працівникам МНС того дня довелось не тільки рятувати рибалок, а і попереджати можливі трагедії. З метою попередження загибелі рибалок у м. Золочеві по вул. Шевченка на місцевому озері з 14.40 год. до 18.30 год. було організовано чергування  особового складу Золочівського районного відділу МНС із засобами рятування на воді. Ще на 34-ох водоймищах побували мобільні оперативні групи районних відділків МНС області, яким доводилось переконувати рибалок негайно покинути кригу. На жаль, місцями роз’яснювальна бесіда переходила у шарпанину, оскільки рибалки відмовлялися покидати озера.

 

«В зв’язку зі складною гідрометеорологічною обстановкою Головне управління МНС України в Львівській області звертається до всіх мешканців області із закликом утриматися від виходу на кригу! – коментує ситуацію Начальник Головного управління МНС України в Львівській області генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Дмитровський. - Низка водойм області, незважаючи на відлигу, все ще залишається вкритою кригою, яка через стрімке потепління стала ламкою та вкрай небезпечною. Я звертаюся до всіх рибалок, які все ще ризикують виходити на кригу для підлідного вилову риби, із закликом дати собі відповідь на просте питання: чи вартує ваше життя тієї кількості риби, яку ви МОЖЛИВО виловите з-під криги? Чи не занадто високу ціну ви готові заплатити за декілька годин задоволення від риболовлі? Звертаюся і до керівників органів місцевого самоврядування, підприємств та установ, на території яких знаходяться водойми із закликом забезпечити чергування поблизу водойм з метою недопущення виходу на кригу та попередження загибелі людей на них!»

 

Рятувальники також апелюють до батьків і вчителів із проханням провести роз’яснювальні бесіди з дітьми та пояснити їм небезпеку виходу на кригу та різноманітних ігор поблизу водойм.

 

Також МНС закликає всіх не бути байдужими до чужої біди: якщо на ваших очах тоне людина – простягніть руку допомоги! Якщо ж ви стали свідком дитячих забав на кризі – зробіть усе можливе, аби діти припинили свої ігри та покинули небезпечне місце!

 

Фото - прес-служба ГУ МНС України в Львівській області

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ