Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські волонтери відшукали львів’ян, які служать у 72-й бригаді, і придбали їм тепловізор. Фото

1/2
Центр забезпечення військових «Народної самооборони Львівщини» майже два місяці збирав кошти на тепловізор для львів’ян, які за розподілом у військоматі потрапили не до львівських частин, а до 72-ї механізованої бригади та залишилися без волонтерської опіки. Кошти волонтери збирали спільно із журналістами Гал-інфо та волонтерською організацією «Повернись живим».

Як розповів керівник «Народної самооборони Львівщини» Валерій Веремчук, на самому передньому краю лінії фронту у 72-й механізованій бригаді несуть службу мешканці Львівщини.

«Ми дізналися про них від журналістів, які повідомили, що хлопцями не опікується жодна волонтерська група. У хлопців були серйозні потреби. Місце їхньої служби є досить складним. Найперше їм був потрібен тепловізор для несення служби на блок постах. Тому було прийнято рішення розпочати збір коштів для того, щоб його придбати», - розповів Валерій Веремчук.

Окрім того, разом із мешканцями Львівщину у 72-й бригаді несуть службу вихідці з Волині, Тернопільщини та Рівненщини.

«На жаль, на місце їхньої дислокації рідко приїздять волонтери. Але ми не кидаємо своїх і в міру можливого намагаємося допомогати всім бійцям, які до нас звертаються. Ми дуже вдячні всім, хто долучився до збору коштів, адже без цих пожертв, зважаючи на зростання цін, ми б не змогли придбати цей прилад. Пожертви надходили від різних людей, різні суми. Був навіть переказ із Канади. Вагомий внесок також зробили представники шахової спільноти Львова», - зазначив Валерій Веремчук.


Як розповіла координатор «Центру забезпечення військових» Ірина Яремко, кошти почали збирати ще до того, як з’явилася можливість придбати тепловізор.

«Його нам допомогла придбати волонтерська група «Повернись живим». Народна самооборона Львівщини, дякуючи доброчинцям і журналістам, зібрала 45 тис. грн, а ще 39 тис. грн дала група «Повернись живим». Тепловізор має гравіювання «Не для продажу» і пронумерований під №290. І от, індивідуальною посилкою тепловізор разом з іншими потрібними речами вже вирушив до військових», - зазначила Ірина Яремко.


Окрім того, для бійців були закуплені весняні форми. Десять комплектів форми були пошиті  у Львові спеціально за поданими розмірами. Форми для бійців оплатив митрополит Львівський та Сокальський УПЦ КП Димитрій.

Також митрополит Димитрій передав для потреб військових закуплені Львівською єпархією фіксуючі бандажі, еластичні бинти, зігріваючі, протизапальні болевтамовуючі мазі і гелі.

Окрім того, військовим були передані видані єпархією Молитовники українського воїна, в яких уміщенні молитви за Українську державу, за припиннення кровопролиття й утвердження миру в Україні.

Також бійці 72-ї бригади отримали квадрокоптер від громадської ініціативи "Автомайдан Чикаго".

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ