Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’янам показали, як треба спати

1/3
Сьогодні, 21 березня, до Всесвітнього дня сну, у рамках акції, яку провела ГО «Самопоміч», психолог розповіла львів’янам про правила здорового сну.

Біля Львівської Ратуші було розставлено 5 ліжок, на які прилягли «відпочити» члени громадської організації. Психолог прокоментувала правильне положення тіла та основні правила здорового сну.

«Для того, що сон був гарний, треба звільнитися від негативних емоцій, дуже добре перед сном подихати свіжим повітрям, або хоча б провітрити кімнату, в якій спите, і подумати про щось хороше», – зазначила психолог Центру реабілітації і адаптації для осіб з ментальними порушеннями, працівник психоневрологічного диспансеру Світлана Павич.

Вона наголосила, що матрац має бути пружним, навіть твердим, та рівним. «Спати потрібно на боку, або на спині. На животі – не бажано. Подушка має бути не квадратна, а прямокутна. Вона має бути під шиєю. Щоб голова була рівно між плечима, тоді не буде міжхребцевого ущемлення», – пояснила психолог.

«Треба спати не менше 6 годин та не більше 9. Людям, які працюють фізично – на відновлення організму достатньо 6 годин. Люди, які працюють інтелектуально – потребують більше сну, тут вже не може йти мова про менше, ніж 8 годин сну», – наголосила Світлана Павич. Крім того вона нагадала, що дуже корисним та важливим є денний сон. Головне, щоб він був не довшим за 30 хвилин.

Також спеціаліст зазначила, що останній прийом їжі має бути не менш, ніж за 4 години до сну. Їжа має бути легка – кисломолочні продукти, фрукти та овочі.

І наостанок фахівець наголосила, що якщо особа страждає на безсоння понад 3 тижні – то бажано якомога швидше звернутися до лікаря.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ