Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Михайло Лазор попросив вибачення... у газону. І запропонував конкурс з озеленення

Директор львівської філії ІТ-компанії EPAM Systems Михайло Лазор, якого недавно підловили на тому, що він досить в оригінальний спосіб паркує транспортний засіб на газоні, виконав свою обіцянку і попросив вибачення... у газону і містян.

Подаємо допис Михайла Лазора (зі збереженням стидітисики):

"Звичайно, краще всього завжди робити все правильно. Це зрозуміло. Але беручи до уваги те, що час назад не повернеш, я вчергове звернувся до улюбленого природнього явища і статті, яка його описує, розміщеної за адресою:

http://uk.m.wikipedia.org/wiki/Відповідальність

Перечитавши і поміркувавши, я прийшов до висновку, що вирішити цей інцидент...  я зможу у випадку, якщо рішення задовільнить такі вимоги:

1. Борцям за справедливість отримати конструктивну альтернативу лаянню порушників - а саме інструкцію покрокового облагородження газончиків-жертв, яку можна пропонувати реалізувати (частково, повністю, або взяти за основу) тому хто "не в доміку", зсилаючись на реальний прецендент

2. Порушникам - ідеї і практичний приклад того що можна зробити якщо промазав з місцем парковки, а душа рветься вибачитись саме перед матінкою землею, і її газончиком, та потурбуватись про його майбутнє (увага, цей пункт актуальний тільки у випадку якщо душа рветься сильніше ніж сила ліні притягує до дивану)

3. Вберегти "мій" газон принаймі на деякий час від чергових майбутніх випадків коли хтось абсолютно випадково чи свідомо зплутав його із паркомісцем

4. Львівяни і гості принаймі деякий час посміхатимуться (щиро і позитивно) проходячи поруч "мого" газончику

5. Мені особисто інцидент і висновок з нього запамятається яскраво і надовго. Так щоб всяка мішура не дай бог не витерла з памяті.

Ітого методом брейнсторму і дякуючи пораді близькоі людини було вирішено:

Фаза 1. Негайно

0. Отримати дозвіл на Фазу 1 і 2 від адміністрації Кінг Крос.

1. По периметру газона вбити трубки-основу для соняхів які будуть нести функцію першої фізично-механічної лінії оборони газону. Трубки повинні виступати з землі на 25 см і бути вбиті в землю достатньо глибоко. Щоб у крайньому випадку повідомити водія через бампер його авто про те що потрібно бути уважнішим щодо вибору парко-місця.

3. В трубки встромити штучні високі соняхи. Високі - тому що примітні. А саме соняхи - Для витримання послідовності в загально позитивному ре-дизайні мого рішення, що необхідно для витримання пункту 4 з вимог які я описував раніше (усмішки людей). Соняхи прикріплені скотчем до трубок, для того щоб випадково не бути поцупленими вітром чи ще кимось.

4. Газон засіяти штучними квітами зі смайлами (50 штук). Смайли - це важливо! Вони повинні бути абсолютно щирі, невинні і виконувати функцію останньої лінії захисту впливаючи на залишки хорошого в підсвідомості тих водіїв і їх авто які все таки прорвуться через/не зауважать трубки і високі соняхи.

5. Поширити рішення в соц мережах з метою уможливлення пунктів 1 і 2 з вимог які ставились перед рішенням і наведені вище.

Фаза 2. Квітень (трава швидше не висівається, тому що не приживеться).

1. Оцінити кількість наїздів на сонячниковий газон для вирахування загальної ефективності/успішності проекту

2. Відновити грунт після зими/паркування водіїв які заблукали

3. Засіяти живу траву згідно кращих практик засівання трави (заодно отримати нові знання з садоводства).

4. По можливості Залишити трубки для подальшого уберігання газону від авто-газоно-косильщиків

Ітого:

на даний момент: Фаза 1 виконана!

Звичайно знайдуться песимісти які називали мої наміри цинічними, кому будь-який розрив шаблону асоціюється з показухою чи яким не сподобаються штучні квіти, узор в якому вони викладені, мої трубки чи навіть смайли. Але все це не для них! Я сподіваюсь що можливо цей випадок за підтримки комюніті культури наштовхне ще когось зробити щось корисне для газону на якому він ненароком чи навмисно запаркувався, і в кінці кінців - садити квіти що посміхаються, чи траву яка росте, чи квіти які ростуть, чи стовпчики які захищають і траву і квіти - це так класно !!! :))))

Далі Фаза 2.

Подяки:

Олені з адміністрації Кінг Кросс за розуміння і підтримку ідеї

Насті - співавтору ідеї за .. Ідею wink emoticon

Комюніті - яке наштовхнуло на рішення, яке можливо приведе до того, що деякі газони міста будуть додатково захищені і озеленені.

Дякую за увагу

Мік", - саме такий план-звіт виконання робіт по озелененню газону розмістив у своєму Facebook Михайло.

У продовження теми Михайло запропонував оголосити конкурс за декорацію/антивандальний тюнінг газонів. Приз в межах 10 тисяч гривень, 50-100% (на вибір переможця) з яких піде на благочинність".

Про умови конкурсу Гал-інфо повідомить пізніше.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ