Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Митрополит Димитрій освятив каплицю святого великомученика Пантелеймона у госпіталі прикордонників. Фото

Митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП Димитрій відвідав клінічний госпіталь Західного регіонального управління Державної Прикордонної служби України, що розташований у м. Львові та освятив каплицю святого великомученика Пантелеймона. Про це Митрополит розповів на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

"30.04.2015. Відвідав клінічний госпіталь Західного регіонального управління Державної Прикордонної служби України, що розташований у м. Львові та освятив каплицю святого великомученика Пантелеймона, настоятелем якої є священик Василь Іванків.

У чині звершення освячення мені співслужив митрофорний протоієрей Володимир Бачинський та отець настоятель. Співали студенти ЛПБА під керівництвом благочинного академічного храму протоієрея Назарія Лозинського.

Після закінчення богослужіння звернувся з повчальним словом до працівників госпіталю - лікарів і медсестер, а також тих, хто перебуває тут на лікуванні та реабілітації. Після цього нагородив архиєрейськими грамотами начальника госпіталю полковника медичної служби Іващенка Андрія Андрійовича та заступника начальника госпіталю підполковника Григорашика Дмитра Володимировича. Усім, хто молився за чином освячення, вручив іконки Дубенської Божої Матері.

Найбільш зворушливим моментом було відвідання палат і спілкування з бійцями, справжніми захисниками України, учасниками АТО. Роздавав іконки, молитовники і фрукти. Спілкувався... У першій палаті спілкувався з бійцем АТО з Луганської обл. Трохимом. Справжній герой, захисник України... Хлопці в інших палатах майже на одужанні, стоять на ногах, відкрито спілкуються. Зворушив мене ще один хлопчина, який бісером вишиває ікони. Маю всіх їх імена: Трохим, Василь, Олександр, Владислав, Оксана, Тетяна, Леся, Василь, Андрій, Іван, Олександр, Василь, Сергій. Помоліться за їх здоров’я. Хай їм Господь дарує якнайшвидше зцілення!", - написав Митрополит Димитрій Рудюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ