Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На будівництві стадіону у Львові працюють поодинокі люди – веб-камера

Як видно із веб-камери, встановленої на одному із кранів на будмайданчику стадіону у Львові, сьогодні, 11 березня, на будівництві працювали поодинокі люди. У міській раді з дня на день обіцяють, що не сьогодні - завтра тут буде хмара людей.

 

Нагадаємо, що «Азовінтекс» учора, 10 березня, заявив, що припинив будівництво стадіону на виконання рішення в.о. директора Дирекції будівництва стадіону Львівської міської ради  Романа Черкаса. Сьогодні, 11 березня, у міській раді  пояснили заборону: генпідрядник хоче будувати не за тими кресленнями.

 

Отож, боротьба йде з приводу того, за чиїми кресленнями вести дальше будівництво. «Азовінтекс» обстоює свій проектний інститут, а міська влада – німецьку компанію «Арена. Ком».

 

Цей конфлікт вже триває тривалий час. Першим про непорозуміння між замовник і генпідрядником заявив керівник місцевого організаційного комітету Євро-2012 Маркіян Лубківський. Згодом для врегулювання розбіжностей була створена міжвідомча комісія на чолі з тодішнім віце-прем’єром Іваном Васюником. У Львові відбулося два засідання комісії. Рапортували, що усе гаразд, мовляв, домовилися відновити повноцінне будівництво 25 лютого.

 

Однак 23 лютого на сесії Львівської обласної ради представник «Азовінтексу» заявив, що будівництво припинено, звинувативши Львівську міські раду у лобізмі інтересів проектної фірми «Арніка», яка мала  адаптувати до українських норм робочі проекти німецької «Арени. Ком». 26 лютого І.Васюник провів у Львові третє засідання міжвідомчої комісії і засвідчив, що будівництво відновлено. Учора ж, 10 березня, нова заява «Азовінтексу» - на будівництві хрест. А сьогодні І.Васюника (з усім урядом Ю.Тимошенко) Верховна Рада  «пішла». Віце-прем’єром з питань Євро-2012 став Б.Колесніков.

 

Не виключено, що для того, аби добудувати стадіон у Львові, міському голові А.Садовому доведеться написати заяву про вступ до Партії регіонів. Адже саме на ньому лежить левова частка відповідальності за львівські Євро-конфлікти – починаючи від театралізованого інвестиційного конкурсу, котрий виграв фальшивий  переможець – австрійська фірма «Альпіна», і закінчуючи проектом стадіону від тієї ж «Альпіни», за який місто заплатило, якщо не помиляємося, понад 30 млн грн. Це саме той проект, до якого тепер повсякчас хтось мусить доробляти робочі креслення.          

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ