Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині начальник Генштабу раптово перевірив бойову підготовку

У четвер, 28 квітня, начальник Генерального штабу –Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії Віктор Муженко здійснив раптову перевірку процесу бойової підготовки та злагодження одного з окремих підрозділів армійської розвідки, який відбувається на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки на Львівщині. Про це повідомила прес-служба Регіонального медіа-центру МО України.

Основною метою заходу було визначити ефективність нововведень у процесі бойової підготовки військ, які запроваджуються з урахуванням досвіду АТО та переходу українського війська до стандартів підготовки військовослужбовців армій провідних європейських країн.

Армійські розвідники на різних ділянках місцевості у рамках тактико-спеціального двостороннього навчання з бойовою стрільбою продемонстрували дії розвідувального підрозділу у ході оборонного бою із переходом до рейдових дій. Вчились взаємодіяти задля знешкодження ворога. У ході заняття відпрацьовувались не лише навички управління боєм командирів, тактичні дії особового складу, але й психологічна стійкість та фізична витривалість особового складу при веденні бойових дій.

Начальник Генерального штабу ЗС України генерал армії Віктор Муженко наголосив, що запроваджені у навчальний процес інновації загалом позитивно впливають на рівень навчання воїнів.

– Солдати та офіцери демонструють добрий рівень підготовки. У особистому спілкуванні також схвально відгукуються про нові запровадження. На найближчому етапі ця система не потребуватиме перегляду, – зазначив він.

Також, начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України зазначив, що армійські розвідники тренуються з використанням елементів навчальної програми, яка має назву «Бойова Армійська Система». Скорочено – «БАРС». Розроблена фахівцями ЗС України з урахуванням провідного світового досвіду для підрозділів Сил Спеціальних Операцій, вона є своєрідною базовою платформою для підготовки армійської розвідки, спецпризначенців та частин ВДВ. Включає у себе заняття із спеціальної тактики, застосування зброї, вогневої підготовки тощо. Генерал армії Віктор Муженко підкреслив, що із часом система буде доповнюватись новими елементами. А також інтегруватись у навчальний процес усіх видів та родів військ Збройних Сил України. Зараз, базовий курс триває близько 2-х місяців. Згодом, для досягнення максимальної ефективності термін підготовки збільшать до трьох.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ