Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На Львівщині скоротять фінансування обласного телебачення і комунальних ЗМІ, бо гряде реорганізація

Зважаючи на плани уряду про роздержавлення комунальних ЗМІ, департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Львівської ОДА планує наступного року скоротити свої видатки на фінансування комунального телебачення та проведення конкурсу "Четверта влада". Про це розповів очільник департаменту Дмитро Посипанко під час презентації "Зеленої карти змін в 2015 році".

"Покращення послуг обласного державного телебачення чи розвиток FM-мовлення, на котрі передбаченні  кошти в бюджеті, слід скасувати. Нині планується створення публічного акціонерного товариства "Суспільне телерадіомовлення", і зважаючи, що в нас передбачено на ці дві програми 1 млн 100 тисяч гривень, я думаю, не доцільно давати кошти Львівській обласні телерадіокомпанії. Потім на її базі створять публічне акціонерне товариство, а хто ним керуватиме - невідомо. Давати кошти якомусь майбутньому власнику цього суспільного телебачення просто недоцільно", - розповів Дмитро Посипанко.

Також він зазначив, що планується скасувати проведення обласного конкурсу журналістики "Четверта влада", котрий проводиться щорічно серед журналістів комунальних ЗМІ. 

"Нині ініційоване питання про роздержавлення комунальної преси, тож фінансувати та виділяти кошти недоцільно", - додав він.

За словами очільника департаменту, вони планують збільшити фінансування на проведення тренінгів для держслужбовців та представників громадськості на базі Львівської бізнес школи. "Якщо в нас планується роздержавлення ЗМІ, то працівники цих видань залишаться без роботи, або вони почнуть жити в нових реаліях. Вони почнуть вчитись заробляти кошти, заробляти на рекламі чи в якийсь інший спосіб, тому наша ідея полягає в запровадженні тренінгів для них", - зазначив Дмитро Посипанко.

Згідно із розробленою програмою, скорочення фінансування комунальних ЗМІ на наступний рік сягне 1,5 млн гривень. "Я думаю, що депутати на нас не образяться, якщо ми попросимо в них 200 тисяч гривень на реалізацію програми заходів на наступний рік", - наголосив Дмитро Посипанко.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ