Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

На «Південному» відкрито басейн для дошкільнят

Басейн для дошкільнят та дітей молодшого шкільного віку запрацював 19 січня на території Торгово-виробничого комплексу «Південний» на базі навчально-виховного комплексу «Дивосвіт» («Загальноосвітня школа І ступеня – дитячий садок «Дивосвіт»). Його відкриття стало можливим завдяки допомозі народного депутата України, голови Львівської обласної організації Партії регіонів, засновника Благодійного фонду «Південний» Петра Писарчука. Про це повідомила прес-служба ТВК «Південний».

Відкриття басейну 19 січня у свято Хрещення Господнього стало символічним, адже освячена священиком Йорданська вода допомагатиме загартовувати маленьких плавців протягом цілого року.

На відкриття басейну на «Південний» завітав голова федерації плавання у Львівській області, депутат Львівської міської ради (ВО «Свобода») Андріян Гутник, який оглянув технічні параметри басейну та вручив подяку за відкриття нового водного об’єкту. «Я прийшов висловити подяку від Федерації плавання Львівської області, адже у Львові відкрився басейн для найменших діток. Я вважаю, що кількість таких басейнів для найменших є вкрай обмежена у Львівській області, в області загалом не вистачає басейнів для тренувань. Але найбільшою проблемою є відсутність басейнів саме для наймолодших, які тільки починають триматися на воді. Думаю, цей басейн стане допомогою для львівської Федерації плавання. Я надіюсь, що у цьому басейні виростуть майбутні уже львівські Яни Клочкови і Дениси Силантьєви», - наголосив А. Гутник.

За його словами, у Львівській області є кілька десятків дитячих басейнів, які вкрай погано функціонують, а взимку взагалі не працюють через незадовільне фінансування. «Я оглянув технічні характеристики басейну, адже я є досить компетентним у цих справах, я вважаю, що басейн зроблений досить якісно, тут є чиста вода для діток, і якщо будуть підтримувати відповідну температуру і чистоту води, то дітям тут буде комфортно займатися», - зазначив Андріян Гутник.

Басейн на «Південному» - це перший мілкий басейн у Львові, його глибина буде повністю безпечною для дітей і становитиме від 60 см до 1 метра 10 см. Температура води у басейні становитиме 29-31 градус за Цельсієм, температура повітря у приміщенні – 26-28 градусів за Цельсієм. Окрім професійного тренера – Олександра Штикера, який був чемпіоном України з плавання, за дітьми наглядатимуть медсестра та лікар-педіатр, які постійно чергують у навчально-виховному комплексі «Дивосвіт».

Басейн працюватиме з понеділка до п’ятниці з 10 до 19 години, заняття по 45 хвилин проходитимуть двічі на тиждень. На заняття прийматимуться діти, віком від 1 до 10 років, спершу заняття проводитимуться в присутності батьків (за бажанням), а після адаптації дітей лише з тренером.

Спершу у басейні займатимуться вихованці НВК «Дивосвіт», але вже з весни дитячий басейн на «Південному» запрошує на заняття маленьких львів’ян.

За словами директора НВК «Дивосвіт» Ольги Банах, басейн є сучасним та безпечним, без гострих кутів, замість драбинки для дітей облаштовані сходи. Воду очищає німецька водоочисна система з цілодобовим режимом роботи. Аналіз води у басейні щотижня проводитиме міська СЕС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ