Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Cуспільство  |  Здоров'я

Обличчя АТО. Львівський кардіохірург рятує життя бійцям на Сході

Дмитро Бешлей - лікар-кардіохірург кардіохірургічного відділення ЛОКЛ. Незважаючи на молодий вік - 31 рік та невеликий стаж роботи, він є яскравим представником нової генерації лікарів, освічених, активних, які проходили і проходять навчання у багатьох європейських та світових клініках. Лікар Бешлей під керівництвом старших, більш досвідчених спеціалістів, виконував багато кардіохірургічних методик, зокрема, в 30 років він самостійно провів операцію при гострому відшаруванні висхідної аорти.

Майже рік тому був мобілізований у зону АТО, пізніше був переведений і працює до цього часу в 66-му мобільному польовому госпіталі.

Нещодавно на Facebook-сторінці Харківського кардіохірургічного центру Інституту загальної та невідкладної хірургії з'явилося повідомлення про те, що завдяки львівському кардіохірургу, ім'я якого вони навіть не знали, вдалося врятувати життя бійцю збройних сил України. Дмитро Бешлей вчасно встановив діагноз «розшарування висхідної аорти», діагностика була проведена на підставі збору анамнезу, клінічного огляду, оглядової рентгенографії. З метою підтвердження діагнозу Дмитро Миронович навіть домовився про комп’ютерну томографію в місті Димитрово, після чого діагноз був підтверджений, а хворий евакуюваний гелікоптером до Харківського кардіоцентру. Харківські медики назвали цей випадок дивом. Адже, якби не професіоналізм Львівського лікаря на передовій, до мед центру  бійця вже б не доправили. Натомість кардіохірургічна команда працювала всю ніч, зробила протезування висхідної аорти та стабілізувала стан хворого, врятувавши життя українському захиснику.

За матеріалами прес-служби Департаменту охорони здоров'я ЛОДА

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ