Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Олег Панькевич та Ярослав Кравченко поклали квіти до могили Симона Петлюри в Парижі

29 листопада заступник голови Всеукраїнського об’єднання "Свобода" Олег Панькевич та секретар комісії Львівської обласної ради з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва і зв’язків з українцями за кордоном, професор Львівської національної академії мистецтв свободівець Ярослав Кравченко поклали квіти до могили видатного українського державного і політичного діяча Симона Петлюри на цвинтарі Монпарнас в Парижі. Повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

На могилах Симона Петлюри, а також українських греко-католицьких священиків, які поховані на Монпарнасі, владика УГКЦ Борис Гудзяк відслужив панахиду. У поминальних заходах також взяли участь студенти та викладачі Львівської духовної семінарії та Українського католицького університету, українські священики. 

"Не так важливо, де знаходяться могили українських героїв, важливо, щоб у нас був завжди духовний зв'язок з ними, щоби ми розуміли і продовжували їхню справу. А для цього повинна бути єдність національного та духовного", - наголосив у  своєму слові перед присутніми Олег Панькевич.

Після заходів із вшанування пам'яті українців Ярослав Кравченко подарував директору Української бібліотеки ім. Симона Петлюри в Парижі Ярославі Йосипишин свою книгу про українських художників школи Михайла Бойчука. 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ