Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Патрульна служба та ДАІ у Львові працюватимуть на одному радіоканалі

Починаючи з 22 січня патрульна служба та ДАІ міста працюватимуть на одному радіочастотному каналі. "Якщо раніше патрульна служба та ДАІ працювали на різних частотах, то тепер усі дзвінки надходитимуть на одну лінію, що сприятиме більш оперативним та злагодженим діям між різними підрозділами. Сьогодні наряд міліції приїжджає на виклик за 10-15 хвилин, раніше це займало вдвічі довше", - розповів начальник штабу ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Юрій Гладун під час прес-конференції.

Це стало можливим завдяки запровадженню проекту ЛОЦМАН (Львівський оперативний центр миттєвого адміністрування нарядами), який у Львові представили вчора, 22 січня. 

За словами полковника міліції, в межах проекту також планують забезпечити кожен патруль міліції планшетом. Це дозволить як відслідковувати за даними GPS положення кожної патрульної машини, так і збільшити оперативність реагування на виклик. "Оператор отримавши повідомлення про правопорушення зможе направити на місце конкретний патруль, котрий в цей момент знаходиться найближче", - розповів Юрій Гладун.

Для реалізації цього проекту міліція уже направила заявки на виділення 1 млн грн у Львівську міську раду та 3 млн грн у Львівську обласну раду.

"У нас ніби і є міліція на вулицях, але ми тільки вчимося нею керувати. Тому ми оголосили відкритий конкурс, який пройшов 31 грудня, де були присутні представники ЗМІ та громадські активісти, які мали можливість поставити майбутнім операторам «102» нетипові питання і просили розповісти, як працівник буде реагувати на ту чи іншу ситуацію. Крім того, з 30 січня ми змінимо час роботи з 24 годин до 12, тобто зробимо дві зміни, щоб вони могли більш ефективніше працювати. Хочу зауважити, що у нових працівників ефективність роботи на порядок вищий ніж у попередніх", - уточнив Юрій Гладун.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ