Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Cуспільство

Поранені під Дебальцеве Дмитро Загарія і Ігор Вольський повернулися до Львова

В ніч з 12 на 13 лютого до Львова прибули начальник ГУМВС України у Львівській області полковникміліції Дмитро Загарія, командир батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів» капітан міліції Ігор Вольський та ще двоє правоохоронців, котрі отримали поранення у зоні АТО, повдомили у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області.

На адміністративному кордоні Львівської області у Бродівському районі поранених зустрічали керівники служб та підрозділів ГУМВС України у Львівській області: заступники начальника ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Руслан Домніцак та полковник міліції Сергій Маруняк, начальник Штабу ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Юрій Гладун, начальник Львівського міського управління міліції полковник міліції Сергій Зюбаненко та інші, а також дружина Дмитра Загарії Ольга, син, донька та онук.

«Мені навіть важко розповісти, що я відчувала, коли дізналась з новин по телевізору про ці обстріли під Дебальцевим. Я знала, що мій чоловік там і відразу почала писати йому повідомлення на мобільний. Він довго не відповідав, а коли відписав, текст повідомлення був такий «Поки нормально», і я зрозуміла, що щось сталось. У нас були різні часи – Дмитро колись вже був поранений, проте він ніколи не виказував своїх переживань і завжди оберігав нас від поганих новин», - розповіла дружина Дмитра Загарії Ольга.

Емоцій під час зустрічі ніхто не стримував – були і жіночі сльози радості, і вигуки «Герої!!!», квіти та подарунки. Від особового складу правоохоронців Львівщини Руслан Домніцак вручив Дмитрові Загарії Біблію.

«Якщо вже вам вдалось вижити в цьому пеклі і повернутись звідти до родини і до роботи, значить, Бог має на Вас ще багато планів», - сказав, передаючи Книгу, Руслан Домніцак.

Далі у кареті швидкої медичної допомоги, під супроводом патрульного автомобіля ДАІ, поранених доставили в одну з львівських лікарень для обстеження. За словами лікарів, наразі можна впевнено стверджувати, що життю пацієнтів нічого не загрожує.

Нагадаємо, 10 лютого, близько 15 години в районі селища Логвиново Донецької області (верхня частина «дебальцівського виступу»), група офіцерів МВС на чолі з начальником ГУМВС України у Львівській області Дмитром Загарією та командиром батальйону «Львів» Ігорем Вольським потрапила у засідку терористів. Під час вибуху фугасу двоє офіцерів загинули, решта – прийняли бій. Поранені правоохоронці фактично перебували на території, контрольованій бойовиками, кілька годин тримали оборону та зуміли вийти до бійців батальйону «Львів» та Національної гвардії, котрі тричі штурмували позиції терористів аби визволити своїх бойових побратимів.

«Дякую бійцям та офіцерам МВС та ЗСУ за доблесть. Це повинно стати 500-процентним правилом – своїх ніколи не кидати. Ніколи !!!», - прокоментував ситуацію міністр МВС України Арсен Аваков.

Усі офіцери міліції, котрі зустрічали своїх товаришів, не приховували, що пишаються Дмитром Загарією та Ігорем Вольським та горді служити під керівництвом такого начальника.

«Ми вважаємо, що це справжній героїчний вчинок. Саме героїчний. І він увійде в історію не лише львівської міліції, а й міліції України. Це приклад, який міліціонери будуть наслідувати і багато слів тут не потрібно – вчинки говорять краще», - заявили Сергій Маруняк та Сергій Зюбаненко.

Сам Дмитро Загарія під час зустрічі тримався, як завжди, скромно та був небагатослівний: «Я хочу усім подякувати. І бійцям на фронті і волонтерам і журналістам – усім. Кожен з нас робить свою важку роботу і разом ми наближаємо нашу перемогу. Хочу згадати усіх героїв, котрі віддали найцінніше, що лише може бути - свої життя у боротьбі за нашу незалежність. Їх пам’ять буде жити вічно. І найбільше чого я хочу – це щоб держава цінувала простих людей – тих, хто героїчно і віддано робить свою важливу справу і на фронті і в тилу і за нашу свободу не шкодує свого життя».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ